Städdag!

Idag har vi städdag, Eller jag, Anton ligger fortfarande i sängen och morgnar dig...

Vi kom i alla fall fram till igår att Anton ska städa kök, vardagsrum och hall medans jag städar badrum, sovrum och Elliots rum... Detta är min städlista för dagen! (Redan klar med lite och kommer uppdatera detta inlägg när jag blivit klar med fler saker)

Badrummet:

Vika tvätt
Hänga tvätt
Tvätta
Tvätta

Tvätta
Hänga tvätt igen
Tumla

Städa på tvättmaskinen
Städa toalettstolen
Städa handfatet
Dammsuga badrummet
Svabba badrummet

Sovrummet:

Plocka undan all skit
Städa på byrån
Dammsuga

Svabba
Bädda
Ta fram rena sängkläder

Göra lite extra fint

Sonens rum:

Plocka på golvet
Ställa i ordning möblerna
Bädda
Dammsuga
Svabba

Det blir nog inte mycket mer idag, resten får göras imorgon så jag inte väcker pojken!

Morgonstund har...

Det är jobbigt men ack så mysigt att gå upp tidigt.
Elliot vaknade straxt före 6 så vi låg och myste i sängen ett tag innan vi gick upp. Sen satte jag på Teletubbies som vi kollade på i soffan under den nya filten som Anton vann på julklappsspelet. MYS!!!

Sen följde Elliot med in i köket så vi rostade lite bröd som vi tog in i vardagsrummet och åt till Teletubbiesarna där på rutan. Elliot kunde dock inte förstå varör de inte gjorde rörelserna till blinka lilla stjärna, så han gjorde det själv istället, tokungen!

Nu har han dock stuckit in i sitt rum och leker med den bästa leksaken ever, sitt nya kök! Jag visste att det skulle bli en hitt, tänkte köpa det redan när han fyllde ett men Anton tyckte det känndes onödigt. Elliot har sen han kunnat leka älskat att leka kök, så fort han ser ett ska han börja leka, samma sak gällde detta. Det tycker jag är roligt!

Mobilen han fick var också riktigt skoj. Ser precis ut som en riktig telefon med ljud i...
Han fick kaplastavar också, de är roliga de med men jag vill inte ha dem framme då de hamnar över hela lägenheten då, så det får vara speciella gånger han får ha dem...

Nu kom Elliot in och stängde av teven, tydligt att det inte var nått att se längre... Vår teve funkar inte...Går varken att se analoga eller digitala kanaler, tråkigt :(

Nu får jag ionte skriva mer för Älgen så det är väl bara att lyssna på honom! :) Bilder kommer inom kort, hoppas jag, så länge kan ni kika in här och kolla på julbilder!!

Till Tranås och tillbaka!

Idag har vi varit i Tranås och lämnat in vårt wee. Tydligen något fel på shippet så nu är det bytt och vi ska spela. Anton provar det nu och det verkar fungera. Elliot står framför teven med öppen munn och kollar. Han tycker det är super skoj!

Elliot och jag började även baka pepparkakor nu när vi kom hem men greabben käkade bara degen och jag blev irriterad för formarna var ojämna så figurerna blev inte hela... 4 st pepparkakor ligger på ett bakplåtspapper i köket, mer än det orkade jag inte göra.

Elliot har fått sitt egna fina rum nu... Han hade ju sängen i rummet ett tag med lite leksaker men vårt förra datorbord stod kvar så det blev aldrig något riktigt barnrum. Nu har han dock fått en fåtölj och bord med två stolar och det har gått från icke rum till mysigt barnrum som Elliot älskar att leka där nu! Så roligt! Och i julklapp blir det ju endel leksaker och då blir väl rummet ännu mer poppis!

Nej nu blir det super mario! bye!

Jag har fortfarande inget vetigt att skriva...

Är i alla fall mitt uppe i bakandet här hemma... Väntar på att chokladen ska svalna lite, hoppas det går fort för jag vill bli klar snart... Missade Anna Anka ikväll, får se om det visas på nätet men det borde det ju...

Så vaknade Elliot nyss så Anton ligger och försöker söva om honom, sen ska Anton och jag äta resterna från middagen då vi inte blev riktigt mätta. Potatis och rotsellerigrattäng, lite harrikortvertes (stavning?) och fetaost. Blev inget kött för jag upptäkte att kyl och frys i princip är tomma. Har ett torskblock och några fläskkotletter i frysen, och kotletterna ligger väl tio stycken och kramas och vägrar släppa varandra, vill inte tina upp alla så det fick bli vego mat ikväll :P

4 dagar kvar till jul!

Jag har inte någon julstämning.. Det är skit trist! Läntar dock till julaton, men det är lite kvar att göra!

Alla klappar är inte köpta ännu...

Nej nu ska jag gå till köket och baka... Får se om det blir nått gottigt...

Blinka lilla stjärna

Går på högvarv här hemma, ur Elliots munn. Han har ju sjungit den ett tag men då bara låtsas ord men rätt melodi. Idag sjunger han "binka illa äna dää, ua unna a du ä"


Så många sammanhängande ord har jag aldrig hört från honom. Det har varit max två sammanhängande, sen kommer det här!

Sitter och skriver inköpslista...

Till julklappar... Ska det erkligen behöva vara så svårt att komma på julklappar till folk. Man vill ge någonting personligt men kommer aldrig på någonting bra... Jag vet knappt vad någon ska få men imorgon bär det av till Linköping för julklappsshopping i allafall...

Bilder!!

Luciafirandet idag gick väl inte så jätte bra...

De fick sitta med sina föräldrar i en stor ring på golvet men Elliot ville inte sitta stilla utan sprang runt och skulle busa. Det kändes lite pinsamt så jag satte honom i mitt knä varpå han slänger sig på golvet och börjar skrika och gråta. När han väl lugnat ner sig springer han ut ur rummet och vill leka med alla leksaker, fast det fick han inte för mig så i gick bara runt lite. Sen kommer fröken och säger att det är Elliots tur att sitta i ringen nu. Han får en bjällra och är så duktig så!

Det blev inte så mycket bilder och de som jag tog blev inte bra... Hoppas mormor tog bättre bilder!


Nissen innan firandet hunnit börja...




Sitter och i ringen med bjällran tillsammans med Emma.


Duktiga tomtebarn!

Emma var så söt och sa "bravo" efter deras uppträdande och alla apploderade. Sen dess har Elliot gått runt och sagt "bravo" och apploderat till sig själv! Första gången jag hört honom säg det! :)

Lucia!

Dagens Luciafirande på dagis är över... Tomten ligger och sover i vagnen :) Myys!

Jag är dålig på att uppdatera märker jag...

Sitter än en gång på jobbet! Jobbar min näst sista natt då jag sa upp mig idag.
Klarar inte detta jobb psykiskt. I Torsdags var det nämligen många mycket berusade män och ett par kvinnor som betedde sig riktigt illa och jag var helt ensam på hela hotellet och skulle ansvara för allt. Sen var det en av männen som började kladda på mig och då gick det för långt. De andra männen var otrevliga och jag blev väldigt illa till mods.

Var jätte rädd att någon skulle komma och skada mig eller nått så jag satt som förstelnad större delen av natten i receptionen.
Inatt känns allt mycket bättre men jag är inte ensam. Håller på lära upp en kille som ska ta över mitt jobb. Ensam skulle jag inte vilja vara här på natten faktiskt...

Men nu byter vi samtalsämne!!



Idag har vi haft en mysdag hemma. Anton och jag har sett massa avsnitt av flash forward och Elliot har kollat på barnkanalen, lekt med lera, kastat mat i hela vardagsrummet (okej då, bara under matstolen) och busat runt i hela lägenheten.

Han har fått en ny hobby sen julpyntet kom upp. Det är att tända och släcka alla ljusstakar, plocka bort svampar och bär (i plast) från blommor och sätta i dem igen och så har han blivit bästis med Joy (katten). Idag lärde han sig dessutom att säga tomte! Min stora duktiga kille!

Har tagit världens goaste bild på honom med mobilen idag, synd bara att det är lite dålig kvalite. Men bilder kommer kanske imorgon eftermiddag eller kväll, hoppas jag!

Nej nu börjar jag bli seg, give me some energy!
Blir väl att läsa bloggar halva natten eller nått... bye

Sitter på jobbet...

Är färdig med det mesta... Känner att tröttheten börjar ta över... Inte alls roligt...
Ska bli skönt att komma hem och sova, vill träffa min familj ju...

Sov hos mamma och pappa inatt med Elliot eftersom vi var i Linköping och klockan blev sent. Jätte mysigt men man längtar ju efter sin sambo... Så får jag inte sova med honom på två nätter till.. Inte så roligt, men vad ska man göra. Ska straxt gå ner till köket och hämta lite julmat som jag plockade åt mig innan köket gick hem, ska bli mums, sen blir det nog lite tea och fikabröd...

Men först ska jag köra nattrevisionen = sortera lite viktiga papper. Sen ska jag om tiden räcker till, brodera lite... Har funnit ett nytt intresse, mysigt att sitta och pilla med lite korsstygn och sådär... aja... Nu ska jag sluta ordbajsa... bye

RSS 2.0