Jag har fått jobb!

Känns så skönt! Börjar på fredag natt.

Vet inte vad jag ska skriva...

Känns jobbigt också. Då jag trivs så bra på zebban men det är ju ganska självklart att jag väljer ett jobb på 75-80% gent emot ett jobb där jag inte är garanterad varje helg ens... Förhoppningsvis kan jag hjälpa dem ibland i alla fall... Kommer sakna dem..

Kan inte sova...

Var trött, gick och la mig med min sjukling som inte velat somna för kvällen.
Lade oss i min och Antons säng men Elliot började hoppa på min mage, då går det ju inte så bra att sova. Jag börjar sjunga för honom och sjunger säkert i en halvtimme, när jag slutar sjunga länger han sig tillrätta och somnar på nolltid. Jag kan inte somna så jag går upp...

Det är nämligen så att jag ligger och funderar på morgondagen... Vad jobbet går ut på, om jag ens kommer få jobbet, om jag kommer tappa rösten när jag är där, (haha jag tappade den nämligen förut) osv... Men vad är det att oroa sig för? Det skulle vara jätte bra och roligt om jag får jobbet, men om jag inte får det så är det ju inte hela världen... Jag har ju faktiskt ett jobb där jag trivs.. Aja, jag hoppas verkligen på detta jobb i alla fall!

Arbetsinterjuv

Jaha, då ska man på arbetsinterjuv imorgon.
Måste säga att jag är lite paff.
Telefonen ringde och det var badhotellet i Tranås som ringde och ville träffa mig på en interjuv angående en tjänst på 70%. Kommer i så fall arbeta natt. Det känns jätte roligt.

Men jag kännde mig lite dum i början för jag trodde att det var någon marknadsföring eller någonting. Samtalet började såhär: "Hejsan! Mitt namn är ***** , Vi har aldrig pratat och du vet inte vem jag är..." Eller nått i den stilen, så lite paff blir man ju... 


Men nu drar min sjukling i mig måste sluta skriva... Bye!

Neeej!

Jag har också blivit sjuk :( Hostar och är hes. Skit ont i halsen.. Nu tycker jag ännu mer synd om Elliot för hans hosta är ju värre än min :(

Nu sover han!

Så skönt, nu ska jag börja laga mat. Snart är Anton hemma också! :)

Jag orkar inte!!!

Har försökt söva Elliot i över tre timmar nu. För en halvtimme sen somnade han men när jag skulle lägga ner honom blev det gallskrik, lyckades sen söva honom igen men när jag skulle lämna sänge likadant, nu vägrar han att somna!

En sjukling

När jag kom hem från jobbet igårkväll var Elliot fortfarande vaken. Anton tyckte att han var varm så jag letade rätt på termometern, ingen feber där inte. 37,2 tror jag det låg på (normal 36,8)

Anton hade försökt få Elliot att sova i två timmar utan att lyckas så vi bestämde att han skulle få vara uppe ett tag med oss och äta.

Vid tre på natten vaknar jag av att Elliot är som ett element. hämtar tempen och två panodilsuppar och går och tempar honom. 39,9 låg temperaturen på. Ställde klockan en timme senare och tempar igen, då låg den på 38,6 har jag för mig. Vid 8 vaknar vi och går upp, tar tempen som ligger på 39,2. Nu ligger han och sover, ätte varm men har inte tagit tempen... Urs för att ha sjuka barn. Jag blir så orolig. Så här hög feber har han aldrig haft...

Min bebis :(

Så trött i kroppen!

Min kropp är helt slut. Har jobbat TIO timmar idag med hotellstäd! Fast jag slapp i alla fall bädda sängarna.
Trodde att jag skulle jobba mellan 9-13 eller 14, men så var inte fallet. Mitt i all städning skulle vi servera ett gäng gäster lunch också, vilket vi inte var berädda på. Vi hade ju inte med några serveringskläder så jag fick låna en skjorta i stl L jag har ju xs-s så den var liite för stor bara!

Men bra med pengar fick jag i alla fall så det känns skönt!

Har fått två dagar i december jag ska jobba med, men förhoppningsvis kommer det bli lite mer innan det...

Nu sitter jag och nästan sover i stolen, väntar på att Anton ska komma så vi kan se på nästa Johan Falk film. Tror det blir den fjärde filmen nu, är inte helt säker. Anton ligger och försöker natta Älgen men det känns inte som det går så bra, det har ju tagit ett tag nu... Eller så har de somnat!

Elliot var hos Emmy och Julle idag. Först var Anton där med men så skulle han hem men Emmy ville behålla honom ett tag till så jag skulle hämta honom efter jobbet, kom på det när jag hade gått ut ur bilen här hemma så det var bara att sätta sig i bilen igen.

Emmy och Julle har verkligen fått det jätte fint hemma. Världens snyggaste bord har de också :)


Örondoktorn

Imorgon ska Elliot till örondoktorn. Som ni kanske vet så har ju inte hans hörsel blivit godkänd på någon av tre hörselkontroller sen han föddes. Vi vet ju att han hör men inte hur mycket han hör. Hoppas inte det är något fel på hans öron... Det kommer i alla fall bli väldigt skönt att få svar på hur det ligger till.

Efter det ska vi förbi mormor och busa lite och efter det ska vi hem till Elian och busa massor! Grabbarna kanske ska få baka chokladbollar, annars blir det nog massa annan bus!

Nu orkar jag inte sitta vid datorn mer. Min kropp är bara för jobbig!

Ingen rolig natt...

Nej det var verkligen ingen rolig natt... Jag var trött redan vid 20 tiden och somnade nästan framför tven. Anton lyckades övertala mig om att se första Johan Falk filmen och den var så bra att vi även såg den andra. Klockan hann bli över 1 innan vi lade oss för natten. Sen innan tre vaknade Elliot. Fram till kl 5 låg vi i vår säng och ag försökte natta honom igen. Vid fem bestämde Elliot att det var morgon och att han skulle till dagis så han gick och hämtade sina skor och skulle sätta på dem. Men då gick jag in med Elliot i hans rum och la mig med honom i hans säng. Där låg vi i två timmar innan vi somnade och vaknade först vid nio, då Elliot skulle ha varit på dagis för länge sedan. Så vi skippade dagis och hade en mysig dag hemma istället...

Men jag måste säga att det var inte roligt att vara vaken i stort sätt hela natten...

Aj min fot...

Igår jobbade jag på hotellet. Det var jätte kul med lite omväxling. Får se om det blir nått jobb på Zebban ikväll. Tror inte de har så mycket bokningar ikväll och i så fall får jag nog vara ledig.

Jag har gjort illa min fot också. Tror inte att det är en stukning för det känns som att det är en nerv jag har ont i. Men jag har jätte svårt att gå, det fungerar bra när skorna är på, men utan skor så går det knappast... Det är jätte tråkigt.

Nu ska jag försöka få i mig någonting att äta... Har inte ätit frukost ännu. Tror jag ska mikra några köttbullar eller nått, är inte sugen på mackor :P

Dags för natten

Nu ska jag göra mig redo för natten. Imorgon så blir det en dag i salig röra ;) Det kommer bli kul att träffa er My och Hugo :) Hoppas ni får roligt där...

Jag var ju på föräldraråd ikväll och det var faktiskt intressant. Vissa saker hängde jag inte riktigt med på men det är väl inte konstigt då de pratar om de äldre barnen och saker som de tagit upp på tidigare möten... Jag lyssnade väl mest och tog in information så jag kan vara mer aktiv nästa möte, men det är ju först nästa termin. Jag tog i alla fall ton ett par gånger och då handlade det om mat och frukt, det var ju det enda som jag funderat på hemma, allt annat var nytt...

Nej nu är det dags för sängen, natti natti!

Ur barnmun

Vi ligger i sängen och ska sova middag och har försökt somna i över en timme. Elliot är ledsen.

Jag: Men Elliot, vad är det?
Elliot: Pappa, pappa, pappa!!!
Jag: Vill du att pappa ska söva dig?
Elliot: JAAAO!
Jag: Men pappa är i skolan, du får mysa med honom när han kommer hem
Elliot: Nääej!!


Efter ännu en lång tid gav jag upp, ingen idé att han ska somna såhär dags, då kommer han inte somna ikväll...

...

Har lämnat Elliot på dagis för en timme sen. Då var hälften av barnen ute och lekte, det skulle Elliot också vara och inne lite senare. Vi tog bilen till dagis så han hade inte på sig de fodrade galonerna så jag sätter mig ner på bänken utanför som tydligen var blöt, inte så mysigt, sen klär jag på honom sina kläder.
Han var skit sur för att han inte fick börja leka direkt när han kom till dagis idag haha.

När jag hämtar Elliot sen tror jag att vi tar en sväng ner på stan, tänkte köpa ett broderi och lite öl. I och med att vi inte har någon ordentlig helg så får vi ju ta en kväll där Anton är ledig kvällen innan, äta lite god mat och kanske ta någonting att dricka... För ni måste ju hålla med om att ett glas vin eller öl till maten förhöjer hela matupplevelsen!


Fast ikväll blir det inget av det, jag ska på föräldrarådet på dagis kl 18. Det kommer bli skönt att komma ut lite. Tycker det är tråkigt att bara jobba två dagar i veckan. Skulle i alla fall vilja ha minst en kväll till, gärna två, men tror att det är svårt att få det.

Nej nu ska jag göra lite baguetter, stoppa in i frysen i alla fall, sen ska Anton komma upp och äta med mig har jag bestämt, han är en liten sömntuta den där mannen...

En pojke som inte vill sova hittar på annat bus!

Vid straxt efter sju började Anton att söva Elliot. Två timmar senare när han fortfarande inte sov gick Anton upp. Vi var båda svinhungriga så vi sa att Elliot får vara uppe ett tag till så jag lagade mat och vi åt, Elliot med. Sen busade vi massor i soffan jätte länge. Nu har han en bra stund roat sig med att klättra på en blöjlåda, ni vet en kartonglåda med två blöjpaket i. Med hjälp av den klättrade han upp i sin matstol, ni vet En hög ikeastol. Första gången det hänt men nu lär det väl hända igen... Klätterapa! Sen gick han in i köket och satte sig på pappas stol och tog fram kaveln som låg på bordet och började kavla. Synd bara att jag inte hade någon trolldeg framme... haha

Nej nu har Elliot i alla fall blivit trött så jag ska lägga mig med honom nu. Det blir en tidig kväll för mig men det behövs ibland... Natti natti alla mina vänner!

Veronica

Jo trumsätt är nog uppskattat från David men ni kommer nog tröttna ganska snabbt haha, Elliot skulle älska det men vi bor ju i lägenhet och då känns det inte så vettigt... Docka är ju en riktigt bra present. Det tycker jag att alla barn ska ha. Elliot har en gammal docka som jag köpte när jag var utomlands med siliconhår i olika färger som hade massvis med piercings. Den stod i bokhyllan då jag tyckte den var görfrän men Elliot sträckte sig alltid efter den så jag plockade ut piercingarna och han älskar den dockan. Han har dessutom fått en av mina föräldrar som han aldrig leker med... Hos farmor och farfar bor dockan Otto som Anton hade när han var liten. Den är också en favorit.

Vet inte om jag skrivit det i något annat inlägg men han kommer ju få en likadan fåtölj som David har i julklapp...

Nu ska...

...vi hämta Elliot på dagis och ta en promenad, sen blir det fika hos svärisarna med min svägerska med... Bye :)

Just det...

Jag tror att jag helt missat att berätta, Antons föräldrar har också bokat en resa så nu kommer även de följa med på vår semester till Gran Canaria i januari!

Det blir nog rätt så skönt för känner jag Elliot rätt så kommer han vara jätte jobbig på flyget och han är nästan lika klängig på sin farmor som på mig så jag kanske kan langa iväg honom dit ett tag och även till mina föräldrar :)

Vi kommer få en toppensemester. Vi kommer också passa på att åka och kolla på vår tomt vi har där och se hur den ligger. Min kära svärfar köpte ju en tomt där för många år sedan, byggde en kåk som brann upp, Sen dess finns den tomten så jag hoppas att vi så småningom kommer kunna bygga ett "sommarhus" där så man kan semestra där nere...


Nu sitter jag och dricker öl och ska kolla på ullared snart... Anton söver Elliot, sen ska jag laga någonting att äta, om det inte bara blir mackor, vi får se... Har dåligt med pålägg...



Till mamma så vill jag bara peka ut ett leksakskök, finns i katalogen som kom på posten idag. Ett sånt micki eller vad det heter med både spis och diskho kanske man kan önska sig till honom istället för det på ikea?

Vad ska era små få i julklapp?


Dagen idag!

Nu börjar kvällen att närma sig och det börjar bli dags för Elliot att sova.
Idag har jag och Elliot haft en bus-och mysdag!
När jag hämtade Elliot på dagis blev det en långpromenad. Då Elliot inte ville somna direkt så tog vi en sväng till svartån och kollade på ankorna som säger diitdiiit och vaffarna som säger vavv och så blev det ett gnägg också fast vi såg inte någon häst...

När Elliot lyckades somna i vagnen tänkte jag traska upp till mina svärföräldrar och tigga till mig en fika men då var det ingen hemma så jag fick gå hem igen och dra vagnen upp för trappan då inte Anton var hemma.

Elliot och jag åt spenatpasta med skinksås till lunch och till middag fick han blodpudding som han tyckte var jätte gott. Jag kan ju tyvärr inte äta den nyttiga och billiga maten då jag mår dåligt av den så jag tar nog en macka sen...

Imorgon har jag ingenting planerat ännu. Elliot ska till dagis kl 8 och då tar jag väl och städar lite, sen när jag hämtar honom blir det väl en promenad igen... Kanske blir det en tur till simhallen när han vaknat och ätit lunch, jag vet inte. Ska nog in till linköpings simhall med Angelica och Elias på måndag mn vi får se om det blir så... Skulle vara kul.

På onsdag ska jag på föräldraråd på dagis och torsdag ska Elliot och jag på salig röra i högby tillsammans med My och Hugo!

Kanske kommer en ny uppdatering sen... bye!

Johanna!

Du kan skicka lösenordet till min mail: [email protected]

Ni andra kan också skriva dit om ni vill mig någonting!

De är väl bara för söta?

Elliot och Anton ligger i sängen. Elliot sätter sig på Antons ansikte och hoppar biter honom i magen klättrar över hans ben, ställer sig på hans mage och balanserar. Han täcker Anton med kuddar också. Det blir ju mjukare så. haha... Har lite bilder att bjuda på med....



Tokiga unge!

Elliot, söt som han är började dra lite i blöjan och jag tänkte att ja men då hjälper jag väl dig att ta av dig den så får du en ren blöja. Men Elliot hann lämna rummet innan jag hann ta av den. Ett par minuter senare kommer han in i vardagsrummet till mig och Anton och drar ner blöjan och har dessutom bajsat. Så jag sätter honom på toaletten men där ville han inte sitta men springer och ställer sig i duschen. Det är nämligen så att de senaste dagarna har vi duschat av honom när han har bajsat då han inte vill ligga still och bli tvättad. Så då var det bara för mig att sätta igång duschen så skötte han sig själv där inne!

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå för jag känner att jag inte hinner göra någonting innan jag ska till jobbet.
Elliot äter lite äpple och Anton sitter och spelar något lustigt robotspel...

So long, hoppas jag får mycket dricks ikväll!!

En dag i skogen

Maria ville se nya bilder på Elliot så jag lägger ut bilder från vår skogspromenad förra helgen.


En glad kille redo för skogen


Snyggaste posen



Traskar iväg från skogen innan vi hunnit in. Men till slut insåg
han att det var roligare inne i skogen än på vägen.
Sen såg vi även två hästar, det var roligt!


Efter skogen blev det fika hos farmor och farfar

Pappa i behov av en rakning :)



Tankar kring vagn

My skickade en kommentar om att jag borde ta med en sulky och vi har ju en paraplysulky hemma men den har ingen suflett och inget liggläge så jag tvekar på om det är värt att ta med den då. Vill ju att han ska kunna sova i vagnen om man är ute sent på kvällarna (med sent menar jag efter kl 19 eftersom han brukar somna då) Vi har ju en vagn som svärfar köpte begagnat för lite drygt ett halvår sedan och vi märker bara tydligare hela tiden att den inte kommer hålla så länge till. En tanke är att man tar med den dit och beroende på hur väl fungerande vagnen är kanske lämna kvar den där. Man hör ju ofta om hur vagnar förstörs när man är ute och flyger så man vill ju inte ta med en fullt fungerande vagn... Fast det har vi väl ingen ändå. Vår rockstar baby vagn klarar ju knappast vintern så det blir väl att kolla efter en vagn med fyra fasta lufthjul som man kan gå med i skogen och i snön.

Däremot tyckte jag att vagnen från svärfar fungerade skapligt bra att gå i skogen med idag i alla fall. Tog en sväng när jag hämtade Elliot på dagis så han kunde få somna. Vi gör så nästan varje dag nu när jag hämtar honom. Är jag ensam hemma går jag ibland hem till svärföräldrarna och fikar medans han sover, annars försöker jag bära upp honom utan att han ska vakna, men det går oftast inte så bra...

Men enda sen jag fick veta om resa har jag bara klurat och klurat. Det är mycket att tänka på så jag får nog skriva en lista så jag inte glömmer nått. Pass måste vi också fixa, ett till Elliot och ett till Anton.

Föresten för att återgå till vagn. Vad har ni för vagnar och hur tycker ni att dem fungerar? Vi har ju en med två små hjul fram som är roterbara, inget som går att använda när det är lite terräng. Sen har vi en sulky som går att ligga i med dubbla roterbara hjul fram (som jag låst då det inte går att använda annars, ena hjulet tappar kontakten med marken ibland och när den nuddar marken blir det tvärstopp) och en liten paraplysulky som är minimal, går enbart att köra i affärer, styret är lågt och man får ont i händerna av att köra den. Dock kostade den bara ynka 150kr ny.

Nu vill jag köpa en vagn med stora hjul som går bra att köra i terräng, spelar ingen roll om det är sitt eller kombivvagn men den måste fungera... Ge mig tips nu kära läsare!!!

SEMESTER!

Den 20e Januari bär det av mot Grand Canaria!

Mamma och pappa bjuder oss och Ginas familj på solsemester i en vecka! Det kommer bli helt underbart!
Sitter nu och funderar en del kring resan, det finns ju lite att tänka på. Ni som rest med barn får gärna skriva en rad och berätta om hur ni gjorde med allt. Jag tänker på barnvagn, mat, blöjor, välling och sådanna saker... Men fasiken vad jag längtar! Tack världens bästa föräldrar för att ni tar med oss! :)

Nu är hela familjen samlad!

Vid fyra hämtade vi upp Elliot hos mormor och morfar. Där har han haft det jätte bra med massvis av bus och mys!
Sen vi kommit hem har vi hunnit med en lång dusch (jag och Elliot) Där han var så duktig och gav mig sitt schampoo, så jag hällde lite i hans hand och då gnuggade han in det i håret. Sen lite på kroppen med... Duktig kille! Jag fick dock hjälpa honom att få det bra, sen sköljde vi ut det, han började men så såg jag bara till att det inte var någonting kvar. Sen blev det lite middag som vi tog med hem från lunchen hos mormor. En stor skål åt han och fick ett äpple efteråt. (jag stal tre klyftor) och efter det fick han två pepparkakor. Vilken aptit grabben har! Han åt dessutom massor hos mormor och morfar med.

Nu har vi myst lite i soffan och så ska Elliot och pappa gå och sova nu... Natti natt

Mitt i myset!

Nu sitter vi och myser i soffan och kikar på oskyldigt dömd, sen blir det nog någon film. Håller på att fixa desserten och vi har ätit ankan nu. Jag måste säga att jag föredrar kyckling för anka hade en lite speciell smak. Men mysigt var det i alla fall... Nu ska vi fortsätta mysandet! Kram!

Nu är snart julen här!

Eller jag är nog lite tidigt ute men jag längtar massor!
Ikväll ska vi ju som sagt ha myskväll med anka så jag var förbi systemet förut och köpte en flaska rött som skulle passa bra med maten vi ska göra och sen såg jag att glöggen var framplockad nu så jag var ju tvungen att köpa en flaska. Det blev Lucia chokladglögg. Får se om det är gott, jag brukar alltid köpa rum glögg men hittade inte den idag så ikväll blir det nog varsin glögg i våra nya fina glöggmuggar som jag köpte på Gekås.

Snart åker vi nog och lämnar Elliot i alla fall. Vi hittade ingen ren pyamas hemma så när jag ändå var på systemet så sprang jag in på Lindex och köpte en bamsepyamas.

Innan systemet lunchade vi med Emmy på Gusto. Jätte gott! Sen gick Anton hem med Elliot och Emmy fick skjuts av mig till Monica och Sverre!

Nu ska jag röra mig. Bye!

Dagis

Nu har jag lämnat Elliot på dagis och hann även med ett föräldramöte innan jag gick där ifrån.
Tydligen är Elliot jätte duktig och skötsam, leker själv och strosar omkring och är alltid glad.
Det känns skönt att höra tycker jag!

Ikväll ska Anton och jag äta anka! Har aldrig smakat det tidigare men i somras fick vi ett delicard där man får välja någonting i matväg eller typ stekpanna eller liknande saker gratis. Då valde vi i alla fall anka. Så idag kommer de och knackar på dörren med lite god mat och sen åker vi och lämnar Elliot hos mormor och morfar, sen drar vi till systemet och till ica och handlar resterande ingredientser till ankan.

Nu ska jag städa lite medans Elliot är på dagis och Anton sover... Kanske uppdaterar ikväll men räkna inte med det för då har vi ju barnfritt här hemma! Mys i soffan framör en film. Mysigt va?

Helgen

Jag är så trött!
Har inte suttit vid datorn någonting i helgen. I Fredags jobbade jag 16-00 och i lördags 11:40-00:20 ungefär. Dessutom blev det knappast någon sömn natten där i mellan då Elliot har kommit in i en period där han sover ganska dåligt. Söndagen var vi hemma hos Antons föräldrar och på kvällen kollade jag på TV och broderade fram till klockan 1 på natten. Glömde helt bort tiden.

Under helgen var det dessutom bara jag och Jens som arbetade. Resterande personal var antingen lediga eller sjuka och gick inte att ringa in. Det resulterade till mycket jobb och ännu mera dricks!

Nu ska jag straxt gå och lägga mig. Jag måste sova för jag känner verkligen hur mycket sömn jag har missat de senaste veckorna!

Idag har i alla fall jag och Elliot åkt in till Linköping. Jag hade tandläkartid kl 14 så vi passade på att vara hos mamma och pappa innan, sen följde mamma med oss till tornby där jag köpte lite julklappar till Elliot.
Det blev bord med två stolar, målarfärg och en fåtölj. Jag är säker på att det kommer bli fint i hans rum till jul. Dessutom fick grabben en adventsljusstake till fönstret. En ljusblå för 40 eller 50 kronor, minns inte riktigt.

Nu är det natti natti för min del, hoppas jag får tid att skriva några rader imorgon igen. Kramelikram

RSS 2.0