Vår helg har varit underbar!

Solen har varit framme konstant, varmt har det varit och sällskapet har varit toppen det med :)

Jag verkligen älskar våra helger i Gränna!

Det är så skönt att vara ute hela dagarna och att få frisk luft. Elliot somnar i vagnen och vi tar promenader.
Idag klippte Anton gräset. Elliot hade precis somnat så jag gick iväg med honom till hamnen och kollade i den enda butiken de har där. Är helt inne på att köpa fårskinns tofflor till Elliot, men tänker ändå att det är kanske dumt i och med att det är sommar ute... Kommer de verkligen komma till nytta?

Vi stannade i alla fall till halv 5 tiden tror jag klockan han bli, så vi fick ju nästan hela den soldagen med. Jag saknar verkligen att bo i hus. Jag vill kunna gå ut med Elliot på tomten och leka. Det är inte samma sak att gå ut till lekparken. Är man hemma på sin tomt finns det dessutom alltid någonting att göra, dessutom kan man laga maten utomhus. Hoppas verkligen på fast arbete snart så att man har möjlighet till hus.

Nej nu börjar natten närma sig och jag ska sova. Imorgon blir det en dag på jobbet. Såå härligt!!

Nu är vi i Gränna!

Usch vad blogg.se krånglar för mig just nu. Ser inte alls ut som det ska men jag hoppas ändå att det kan bli ett inlägg. Vi kom igår vid 17:30 tror jag att klockan var. Solen sken och jätte varmt och skönt var det! Sverre grillade, Monica gjorde en sallad. Jag och Elliot gick på en liten promenad innan maten medans Anton jobbade. (supporten) Efter maten tog Anton en promenad tillsammans med oss och Elliot somnade så sött. Vi gick tillbaka hem och drack ett glas vin. Kvällen slutade dock hos Rebecka och Konny med lite kaffe. Nu ska jag och Elliot ut i sommarvärmen. Kanske köper lite nybakat bröd till frukost, annars blir det kanske en sväng till lekparken så Elliot kan få gräva i sandlådan. Ha en toppendag ute i sommarvädret nu! Kram från Gränna!

Imorgon blir det Gränna

Kl 15 imorgon planerar vi att åka till Gränna. Vi ska vara där hela helgen och jag hoppas verkligen inte de ljög på teven förut när de sa att det skulle vara runt 23 grader imorgon (tror jag de sa).
Vi får se om vi går ner till stranden och badar fötterna. Det är ju långgrundt och som en liten vik eller vad man kan säga vid badplatsen så jag tror att vattnet där värms upp ganska snabbt. Sen ska Elliot få inviga sina nya solkläder. Tror det kan vara bra att ha när man är i vattnet. Annars är jag ju inte så mycket för solskydd och sådär. Tror att det inte är bra med solskyddsfaktor om det inte är så att man planerar att jäsa i solen vill säga. Men så beror det väl på vad man har för pigment och hur mycket man är i solen med.

Både jag och Anton har ju alltid haft bra pigment och jag har aldrig som barn bränt mig i solen och då aldrig använt solskydd häller. Pappa brukar berätta om när jag var två(?) år en valborg och mina händer var redan då kolsvarta av solbränna. Samma sak gäller nu Elliot. Fast istället för svart så ser han smutsig ut. haha. Händerna nås ju nästan alltid av solen så det är ju inte konstigt.

Skulle där emot inte riskera att Elliot skulle bränna sig i solen. För det är skillnad på att vara brun och röd.
För att återgå till solskydd så förstår jag inte hur det kan vara hälsosamt att smörja in sitt barn med solskydd på 50 en gång var 30e minut. För jo, många gör ju tyvärr det. Man måste ju få "kontakt" med solen. Tror dessutom inte att det är bra pga att barn under ett år absolut inte får ha solskydd. Vad är det som gör att 0åringar får inte ha solskydd men 1åringar måste ha det? Aja...

Gränna var det ja...
Förhoppningsvis blir det sol och bad och god mat. Ska nog ta med Hamburgare och pommes dit. Mums!
Sen ska vi kolla in gungorna. Sist vi var där så hängde de så långt ner att Elliot nästan slog fötterna i marken när han gungade. Hoppas att de höjt dem... Annars ska jag prata med dem på campingen och se om det går att ändra på... Vågar ju inte ha honom där i annars...

Nej nu ska jag gå och kolla om vi har kylklampar i frysen annars blir det ett mjölkpaket som åker in i frysen över natten.

Natti natti!!





Hoppas att Alvin och Eles (eller vad de nu hette) är där. Grannarna i husvagnen mitt emot. Minstingen är 1½ och hade jätte roligt med Elliot sist vi var där...

Jobbet idag...

Imorgon börjar jag jobba kl 10:00 och jobbar till 14:00 om inte chefen vill iväg på något ärende.
Idag fick jag nämligen jobba över två timmar då hon skulle åka och hämta sin bil på värkstaden och sen åkte hon och handlade mat och leksaker till sin son. Under tiden var det väldigt lugnt på jobbet, det kom väl fyra gäster eller någonting i den stilen under tiden hon var borta så jag möblerade om lite och fikade med telefonen i handen och pratade med mamma ett tag och Anton ett tag. Sen fanns det ju självklart mycket annat att göra men, nej, det fanns inte så mycket att göra.

Dagen på jobbet har i alla fall varit toppen! Vi hade ett bokat bord på 16 personer kl 12. Vid 11:30 kommer det ett gäng som säger att de kommer 24 pers kl 12 och ska äta. Då blev det stressigt. Vi sa åt dem att de fick börja komma redan nu pga att det blir för mycket annars (det kommer ju massa folk utifrån samma tid) och sagt och gjort. I 1½ timme var det till att stressa massor, men det gick skit bra. Visste precis vem som skulle ha vilken mat och det blev inga fel någonstans. Det är ju inte alltid så lätt att ha koll på alla gäster när man bara jobbat i två veckor. Det tar ju tid att få in rutiner menar jag ;)


Elliot städade köket idag...

Härom dagen fick vi lite muggar och så av mina föräldeae som var packat i massa kartonger.
En viss pojke tyckte det var jätte roligt att leka med så hela köket var fullt av sönderrivna kartongbitar.
Men så förut när han satt och lekte med kartongerna bad jag om att få dem och Elliot gav mig bit efter bit.
Han kröp runt och hämtade alla kartonger, stora som små och gav mig allt. En tidning och en smörkniv och lite leksaker låg också på golvet oh det gav han mig när det inte fanns annat att städa upp...

Duktig pojke Elliot. Nu behöver jag aldrig mer städa ;)

Libero VS Pampers...

Fick en pampersblöja idag på posten, up&go och måste säga att aldrig att jag köper pampers.
Visst blöjorna var fina men de var mer som trosor upptill, satt lixom inte åt ordentligt så Elliot drog ner dem, lekte med snoppen, stoppade ner häderna i blöjan osv... Blir därför inte en säker blöja för vår son. Sen hade den ingen tejp på baksidan så att man kan stänga blöjan, hur hade de tänkt att man ska göra det? Dessutom luktade den illa.

Libero sitter bra, visst har han någon gång tryckt ner handen innanför blöjan men aldrig dragit ner den. Den luktar inte ochläcker i princip aldrig. Visst har det hänt någon gång när han kissar extra mycket under en natt eller så men aldrig annars. Kommer ihåg att Pampers ofta läckte när vi provade det när Fjotten var liten.

Funderar lite på om Libero är bättre på pojkar och pampers på flickor eller så. Vet många som föredrar pampers men de flesta av dem har döttrar.

Tummen upp till Libero (även Lidl har bra blöjor men de har tyvärr inte byxblöjor som är ett måste för Elliot som knäpper upp blöjan annars.

Mora Träsk är verkligen toppen!

Elliot har suttit i vardagsrummet och kollat på Mora Träsk i ungefär en timme nu, lite mer.
När det hade gått 54 minuter gick han ner från soffan och nu står han och dansar på golvet och kollar massor.
Det är så roligt att se honom. Dessutom har vi ju en dvd till bilen som vi sätter in när vi ska åka långt och då lyser han upp så fort man sätter på dvdn. Det är så härligt! Nu har han suttit i 1h och 10 minuter.

Härligt med lite egentid med :)

Ännu en bra dag på jobbet

Har haft en härlig dag på jobbet idag.
Det har varis saker att göra precis hela dagen. Hann med att äta lunch och dricka en kaffe med, men resten av dagen har det kommit folk med jämna mellanrum så man precis hinner ge dem mat och diska osv tills nästa person kommer... Så inte något stress idag utan bara trevligt. Man har haft tid att prata med gästerna och jag tror det har med golf att göra men folket är så trevliga.

Jag ÄLSKAR mitt jobb! Synd bara att det endast är en sesongsanställning men jag får hålla alla mina tummar och tår för att jag ska hitta ett nytt jobb i höst där jag kommer trivas lika bra!

Sverre kom och hämtade mig idag, hade planerat att Anton skulle skjutsa och hämta men Elliot somnade precis innan jag slutade, då är det skönt att ha svärföräldrarna nära till hands. Skulle inte vara kul att gå hem i blåsvädret som vi har idag. Fast å andra sidan hade jag nog sluppit det ändå för det svängde förbi två killar och undrade om jag ville ha skjuts in till Mjölby. Snällt av dem :)

Imorgon kommer mamma och ska vara barnvakt till Elliot i två timmar. Tror att det är skönt för svärfar med en ledig dag och jag vet att mamma har längtat efter att få vara barnvakt :)

Nej nu är Elliot ledsen så jag ska mysa lite kram kram!

Spruta...

Igår fick Elliot sin ettårs spruta. Jag tror det var jobbigast för mig. Jag var nämligen på jobbet när Anton gick dit med Elliot. Det är första gången jag inte följer med till BVC. Elliot skrek till när Shelina tog sprutan på honom men så fort den var ute igen så var han lika glad som innan. Han är så duktig! Tror dock att natten blev drabbad pga sprutan för i natt har varken jag eller Anton fått sova nästan någonting. Elliot har varit ledsen och velat amma hela natten, men inte haft någon feber. Men annars har vi inte märkt någonting på honom. Skulle jag inte se pricken på benet efter sprutan skulle jag tro att han inte varit på BVC. Nu väger i alla fall Elliot 10.500g så lite har han ju allt gått upp sen sist. Skönt det.

Nu går Elliot omkring nakenfis. Han går ju inte helt obehindrat ännu men han blir tuffare för varje dag och man kan helt klart säga att han kan gå nu. Där emot föredrar han fortfarande att hålla handen gent emot att gå själv.

Nu är jag nästan klar för jobbet i alla fall. Ska bara byta till jobbyxor och en skjorta. Menjag börjar ju inte förän kl 10 så jag har ju i alla fall en halvtimme innan jag måste vara klar.

I måndags cyklade jag till jobbet. Det tog ca 15-20 minuter och riktigt skönt var det, men idag ska jag få skjuts av älsklingarna. Anton är ledig idag. Hoppas han överraskar mig med en städad lägenhet när jag kommer hem :) Skulle vara skönt med nya lakan i sängen och om Anton plockar ner "extrabordet" och stolarna i källaren så det inte behöver stå framme...


:)

Idag har jag haft en jätte bra dag på jobbet! Vädret var suveränt men så varmt det blir när man jobbar och solen ligger på. Efter jobbet gick jag och köpte kattmat och sen blev det lekparken med Elliot. En riktig buse var han när han gick fram till en kille och tog sönder hans sandbollar. Men pojken tyckte inte det gjorde någonting och de lekte en stund.
Sen gick vi till farfar och farmor men farmor var på jobbet och Elliot fick leka naken på tomten.

Nu sover han sött och jag ska återgå till TVn... Bye

Söndagen

Söndagseftermiddagen spenderade jag och Elliot med My och Hugo i lekparken...
Här kommer lite bilder som My tagit...




Ja, Elliot slog lille Hugo! Det var inte särskillt snällt av honom men Hugo gav allt igen han med..

Tack för ett trevligt avslut på helgen!

Mochito

Eller vad det heter står det ett glas av brevid mig just nu...
Elliot ligger och sover och jag lagar Fläskkarre som antagligen kommer ta ytterligare en timme i ugnen eller nått...
Jag köpte årets första färskpotatis idag med så det ska jag koka till och göra en god gräddsås med. Sen blir det lite Brysselkål och gele om jag hittar det i kylen... Kan ha tagit slut på den...

Anton sitter i telefonen och pratar med Martin om ifall vi ska ses i helgen. Antagligen blir det att de följer med oss till Gränna, eller så eller så åker vi hem till dem en dag... Hoppas på Gränna då det blir en semester, men det blir inte lätt om Mexxi ska följa med dit.

Jobbet var bra idag. Var ensam i ca 1½ timme och precis innan hon kom blev det värsta rushen och allt folk kom på en och samma gång. Tack och lov kom Mui lagom till all stress började så det blev inte lika stressigt som det skulle ha varit utan henne.

Imorgon tänkte jag börja kl 10, Anton är ledig och jag vill sluta tidigt och kunna vara hemma med min familj! :)
Jag är på riktigt bra humör idag i alla fall :) Vet inte varför men ändå! :):)

Bye ses och hörs...

Idag har jag hunnit med mycket...

Jag har bäddat sängen, vikt tvätt, tvättat, hängt tvätt, diskat, badat Elliot och ätit en lååång frukost med min grabb...

Jag börjar kl 11 idag och jobbar till tre. Skönt för Elliot att inte behöva ha bar nvakt så länge iaf. Tror Anton slutar när jag börjar typ... Han har någon grej på räddningstjänsten idag med skolan så vi vet inte riktigt när han slutar...

Nu började det regna också, blir nog en lugn dag på jobbet där jag för övrigt trivs jätte bra.
Är riktigt glad att jag fick jobbet och med så kort varsel. Skulle jag veta en månad i förväg så skulle jag nog ha massa ångest både inför att jobba och att lämna Elliot men nu känns det så bra :)

Elliot kan gå nu...

Idag gick Elliot 27 steg helt själv och går nu omkring lite smått. Han vågar släppa och gå några steg och gör det helt på eget initseativ. Han är sååå duktig!!! Snart går han helt obehindrat. Än så föredrar han att krypa för det går ju mycket snabbare!

Min första arbetsdag...

Den gick jätte bra. Ingenting gick fel *host* Okej, jag tappade en liten glasskål haha. Men det är sånt som händer. Min chef Mui hade med sig sin son till jobbet idag. Han är fem år och skötte sig så bra! Han satt i ett rum och spelade dator hela tiden. Ibland kom han och frågade nått, åt lite choklad och lite mat.

Sen kom Erik och hämtade mig och skjutsade hem mig till Sverre där Elliot låg och sov i soffan. Elliot hade varit jätte ledsen fram tills han somnade...


Tack

Tack för era gratulationer!
Ni är så gulliga!
Och du My, jag slutar ju kl 15 om dagarna så vi kan nog ta promenader på eftermiddagarna ska du se ;)

Bilder, Gränna


Tokungen som inte vile sova igårkväll..


Snyggo!


I vagnen på väg till lekparken idag...


Gungar..


Vy från lekparken...


Nu blir det inte fler bilder just nu!
Nu ska jag ut i solen igen! :)

Jag har fått jobb!

På måndag kl 10 ska jag börja jobba på Golf restaurangen i Mjölby!
Det var där jag var och provjobbade igår och tydligen så gjorde jag ett bra jobb.

Tack My för att du tipsade personalen om mig! Jag behövde ju inte ens söka jobbet! :)

Nu ska jag försöka lägga in lite bilder på datorn. Sitter ju i Gränna nu. Blir ett nytt inlägg med bilder snart om jag lyckas lägga in bilderna vill säga...

GrännaNu åker vi till

Gränna! Ha en underbar helg!

På väg till jobbet..

Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska närma sig jobb... Farfar och gamelfarfar ska vara barnvakt till Elliot medand Anton är i skolan och jag är på jobbet. Så ska farfar skjutsa mig till jobbet med. Har för tillfället ingen cykel här och det tar för lång tid för mig att gå...

Ser i alla fall fram emot att jobba! Det ska bli kul! Sen får vi se om det leder någonstans...

Nu ska jag bara packa ner min skjorta i en påse och lägga ner min plånbok i min väska, sen så går vi upp till farfar...

bye bye!

Är verkligen skor så viktiga?

Åh vad jag känner mig dum! Ska ju jobba idag och har tagit fram både byxor och skjorta (skjortan behöver jag nog inte utan lånar nog där) men tror ni inte att jag helt glömt bort att plocka fram några skor. Har ett par svarta nike liknande skor med vita ränder på sidorna men det får allt duga imorgon. Har ju ett par byxor som antagligen skymmer det mesta av skorna. Mina jobbskor står i en låda i källaren och jag (jag är töntig jag vet) är så jävla rädd för källaren. Vet inte varför. Den är helt nyfixad med nymålade väggar och golv men ända sen jag såg en film med Anton om någon som blev jagad i en källarvåning så vågar jag inte vara där nere. Tror att någon förföljer mig och ska döda mig så sista biten när jag ska ut från källaren springer jag. Jag springer så fort jag ser trappen och springer upp i lägenheten och stänger dörren snabbt efter mig och låser direkt... Fan vilken mes jag är, men jag kan inte rå för det... Tänker hela tiden att "nej det är inte något läskigt där nere, bara inbildningar" och sådär men tror ni inte jag blir lika rädd ändå?

Inatt vaknade jag och mådde så illa. Trodde jag hade åkt på maginfluensa eller nått men jag stressade nog bara upp mig över dagis, jobb och ekonomi som jag låg och funderade på när jag somnade... Fan vad härligt det skulle vara om man var rik! Eller i alla fall ha ett par tusenlappar mer varje månad. Då skulle man kunna unna sig de där sakerna som man inte vågar lägga pengar på nu, för man vill ju spara så man har om det sker en nödsitvation.

Nej men nu ska jag gå och sova... Tänkte lägga mig för över en timme sen men så har jag sprungit runt som en yr höna i lägenheten och letat efter skor och sådär... Men men... Ni får ha det så bra och sova gott.. Hoppas jag får en bra natt och blir utsövd. Natti!!


Min fina kille i lekparken igår.


Han har fått en jacka som matchar hans mössa nu med... :)

Idag har vi varit på dagis!

Idag kl 13:30 gick vi till Elliots blivande dagis och fick träffa 2 av 4 dagispersonal.
Det känns verkligen jätte bra! Elliot stortrivdes med de andra barnen och började direkt leka med bilar tillsammans med en lite större kille. Vi pratade lite rutiner och fick kolla runt. Det var verkligen toppen.
Jag vet inte hur det brukar se ut på dagis men toan hade i alla fall en vanlig toalett som man kan stänga dörren till. Sen hade den ett litet rum utan dörr med en liten toalett och utanför det rummet var det ett litet handfat i barnhöjd och ett större handfat med en trappa upp till. Sen fanns det även ett skötbord.

Det fanns ett "dockrum" där de hade dockor, leksakskök och små möbler. Så fanns det ett bil/piratrum där de hade bilbanor och några sjörövarskepp. Idag hade de dessutom haft tema dag då de var pirater. Så barnen hade svart färg i ansiktet efter piratskägget de hade haft.

Den var det ett samlingsrum där det var stora färgglada prickar på golvet med barnens namn på där de satt och sjöng och sådär. I köket satt några barn och lekte med lera.

De hade pussel en bit upp så barnen inte skulle riva fram allt men nedanför hängde det lappar med bilder på pusslena och leksakerna på hyllan så barnen kan peka på vad de vill leka med...

Personalen var helt underbar. De var trevliga och dem älskade Elliot! Dessutom så anpassar de rutinerna efter barnen och inte barnen efter rutinerna. Fast de sa att efter ett tag så kommer barnen antagligen ta efter rutinerna och det tror jag med. Elliot kommer ju vilja leka med de andra barnen och inte sova på förmiddagen som han gör nu.

Sen så finns det ett busrum som barnen har tillgång till en dag i veckan (det är fem avdelningar på dagiset så alla har varsin dag) och där inne var det studtsmattor, kuddar, bollar och massa roliga leksaker.

Åh jag är så positiv till detta dagis! Vi är så glada att vi kommit in här! Det kunde inte bli bättre :)

Här kommer två bilder från den stora härliga gården!




Utanför stängslet till höger håller de på att göra en till gård som är lite mindre som barnen kan vara på när det är mindre personal ute och med lite andra aktiviteter än på resten av gården...


Jag längtar tills i höst då vi börjar inskolningen! Jag vet att Elliot kommer trivas som fisken i vattnet och det känndes så bra med detta dagis! Nu ska vi bara skicka in papper på vår ekonomi och tacka ja! :)

Resten av veckan..

Imorgon ska jag upp och ha körlektion kl 07:30 och sen kl 13:30 ska vi till Elliots blivande dagis och hälsa på.

På fredag ska jag jobba på Golf Restaurangen här i Mjölby och så efter jobbet ska Anton, jag och Elliot åka till Gränna och stannar där hela helgen.

Sen får vi se hur nästa vecka ser ut... Det vet jag nämligen inte ännu...

Åh jag är så himla glad idag!!

Dagis!!!

Elliot har fått dagisplats nu! Han börjar den 10e Augusti på förskolan vi ville ha!
Vad glad jag blir! Det var vårt förstahandsval och jag har hört massor om hur svårt det är att komma in på den förskolan och hur bra det är där. Den ska tydligen vara en av Mjölbys bästa förskolor och det är även den som ligger närmst oss. Jag ska ringa dem lite senare och se om vi kan komma förbi i veckan och se hur de har det.

Jag är så nyfiken! Och det kommer bli rätt skönt att Elliot ska börja på dagis. Mest för hans del för han älskar att leka med andra barn men även för min del.De har även grönt flagg så de är ute mycket och lär sig om djur och natur... :) Åh vad jag är sprallig! Trodde aldrig vi skulle få börja här! Yaaay!!!!!

Åh vad skönt!

Emmy ringde nyss och sa: "Jag kommer och hämtar Elliot om 15 minuter" så nu springer jag runt i lägenheten och städar. Så skönt att få tid för städningen för en gångs skull. I vanliga fall skulle jag springa runt med Elliot i ena armen och städredskapen i andra handen. Så skönt att man kan få någonting gjort på riktigt! Så får man ju sakna sin lillkille lite med :)

Kissa i pulkan börjar bli en vana...

Vad är oddsen till att kissa i pulkan två dagar i sträck? Tror nog inte att det är en slump utan att han använder pulkan som potta. Det var nämligen likadant som igår. Jag bytte blöja, han vägrade att ligga stil så jag kunde sätta på en ny så jag gick ut i vardagsrummet för att hämta en up&go blöja, kommer in och då har han kissat i pulkan...

Nu sitter Elliot och kollar på youtube och skrattar åt barn som skrattar...

En heldag!

Idag var jag och My ute med killarna. Vi träffades i lekparken sen gick vi på en promenad. Sen gick My, Anton, jag och killarna till Glofrestaurangen och åt lunch.

Tack för en bra dag :)

Skriver ingenting mer om dagen nu... ;) Bye!

Kissa i pulka...

Elliot och potträningen blir det inte så mycket av just nu... Han har inte velat sitta så mycket på pottan de senaste veckorna...

Imorse efter blöjbytet ville han dock absolut inte ha en blöja på sig så jag gick in i köket och gjorde frukost. När jag går för att kolla till Elliot så sitter han i sin pulka som ännu inte blivit nerpackad i förådet och kissar... Han satt där jätte snällt och kröp själv iväg när han var klar... Jag tror det får bli att börja potta honom lite igen för det känns som om han ville kissa på "pottan" idag. För så fort han krypit bort fick jag sätta på honom en ny blöja... Visst kan det ha varit en slump, men likväl som en slump kan det vara hans vilja!

Just nu sitter han vid sin pappas dator och kollar på Gummy bear på youtube. Han är helt inne i det! Såå söt!

Smsade nyss My för att höra om hon och Hugo vill följa med till lekparken men har inte fått svar än.. De sover nog fortfarande... Får se om hon hör av sig snart, annars går vi nog själva...

Idag har vi tjänat pengar på att shoppa!

Idag har vi tjänat pengar på att shoppa!
Och då menar jag inte sparat pengar utan tjänat.

I morse gick vi och lämnade tillbaka ett vindställ jag hade köpt när det blev fel i mitt huvud och jag trodde det var regnkläder. Där fick vi 300:- tillbaka. Sen åkte jag in till Linköping 40kr för att träffa mamma och Gina.
Vi gick på stan och jag köpte en jacka till Elliot för 129:- och så köpte mamma ett regnställ för 400:- och en tröja för 49:-.


När vi kom hem till mamma och pappa ser vi att det står 249:- på lappen på regnstället men på kvittot står det 399:-.
Anton hämtar mig hos mamma och pappa och så svänger vi förbi Ikano för att jag vill ha mellanskillnaden tillbaka. Lätt som en plätt så har jag 150:- i handen. Mamma ville inte ha tillbaka pengarna så dessa fick jag.

Så 300+150=450:- fick jag idag och spenderade 129+40=169:- så sammanlagt tjänade jag 450-169=281:- på denna dag! På det blev jag bjuden av mor på kebab på stan och fläskfilé hemma hos henne och pappa... Kunde dagen ha blivit bättre? Jag skulle inte tro det!!

Tack mamma och Gina för en toppendag!

Linko Pinko

Nu håller jag på att göra mig redo för Linko pinko...
Ska ju kolla min p-stav som gör ont. Det gör dock inte lika ont längre men ändå viktigt att kolla upp tycker jag...
Så ska jag gå på stan med Gina och mamma sen med. De tar Elliot medans jag är hos bm.

Hoppas vädret blir bättre snart, skulle vara skönt med varmt väder idag när man går på stan. Ska även försöka övertala min kära mor att vi ska åka till ÖB och köpa regnställ till Elliot. Eller så kanske Gina och jag kan åka dit och mamma får vara barnvakt... Jag köpte nämligen ett regnställ till Elliot på ÖB i Skänninge för 24:50:- och hoppas att det kan finnas fler i Linköping. Kom ju på att vi behöver regnställ i Gränna med. Har de inte så billiga så har de ju hela sätt för runt 100-lappen och det är ju med billigt...

Nej nu ska jag gå tillbaka till badrummet och sminka mig... Hann inte klart för mamma ringde och då fastnade jag här...

Gränna

Idag har vi varit i Gränna i husvagnen. Jätte mysigt men lite jobbigt också...
Husvagnen och tältet var uppsatt där det ska stå men inne i tältet var det inte något golv än så Anton och Sverre gav sig iväg och hämtade truckpallar som skulle vara där inne men först en pressening där. Sen ställde killarna dit pallarna och så kommer vi fixa plywood och lägga på pallarna...

Medan killarna var iväg så hade vi fullt sjå med två stora hundar (Emmy och Julles hundar) och en liten kille. Frida (Emmys hund) rymde en snabbis från tältet men stannade vid en hund precis brevid så vi fick stänga in hundar, barn och vi fyra vuxna som var kvar i husvagnen ett tag medans Monica stod och lagade mat. Sen var vi över i Lotta och Weines husvagn och fikade lite.

Nu är vi hemma och ska väl ta det lugnt resten av kvällen...

Ha det bäst kram!

<3

En trevlig dag hade vi hemma hos kusinen idag! Släkten var där, det bjöds på god mat och vi spelade biljard. Men det vi fick göra mest var nog ändå att springa och jaga Elliot. De håller på att bygga om så det finns många platser och trappor som man kan göra sig illa på. Elliot kom dock hem hel. Tack till kusinerna som tog lite bus med honom så man fick koppla av lite.

Och förlåt moster för att Elliot hade sönder den fina vasen.

----

Elliot har föresten varit så duktig nu ikväll. Han somnade i bilen på vägen hem vid sju tiden och vaknade till när vi kom hem. Anton sövde om honom och sen har han sovit hela kvällen. Han har vaknat till två gånger men somnat om själv i sin säng direkt... Vilken lyx! Om det ändå vore såhär oftare :)

Så måste jag bara säga att jag älskar min man och son över allt annat på denna jord :) Ni är underbara!

Fira kussen!

Min kusin fyller år idag så nu ska vi snart iväg och fira henne... Sitter dock och väntar på Anton som inte har rakat sig, duschat eller nått så det kommer nog ta ett tag innan vi kommer iväg... Jag ska nog byta om på mig och Elliot och sen är vi klara...


Natti!

Nu väntar sängen! Måste ju bara skriva godnatt till er!

Barnmorskan...

Ska till Storken på måndag kl 14:20 och kolla min p-stav.
Ringde och pratade med dem precis och de trodde p-staven ligger emot en närv.

Hoppas värken kan försvinna snart!!
Det ska bli kul att träffa Ami igen (min bm jag hade när jag var gravid) Hon är så underbar :)

Nu ska vi ut på tigerjakt...

Såhär inne i datorn var Elliot för en stund sen. Nu sitter han istället och dansar och sjunger.



Självklart är det ju Mora Träsk han tittar på :)


Varför har jag inte tänkt på detta tidigare... Har alltid satt på det i vardagsrummet men då har man ju inte samma koll på honom... Han kan ju faktiskt gå ifrån TVn när han sitter där...

Nu ska jag sova...

Är så himla seg och har fått så ont i min nacke och mina axlar... Orkar knappt ens bära på Elliot nu när jag har så ont... Inge kul... Dessutom har jag de senaste veckorna fått ont där p-staven sitter... Funderar på om jag blivit för smal för den så den skaver inne i armen eller nått... Har ju tyvärr gått ner en hel del sen förlossningen. Men ser ju lixom p-staven genom skinnet utan att man behöver trycka på den... Det känns typ som när man satte in den, det värkte ju i två veckor eller nått...

Nej nu blir det sängen för min del.. Natti natti!

Tvätta...

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag sova.

Det blev inte så mycket tvättande idag tyvärr...
Jag kom inte ner till tvättstugan förän kl 13:30 och satte igång en maskin. Sen gick Anton och jag och Elliot ner på stan och hämtade ut mina glasögon varpå vi gick och åt på Kebab House. Det var super gott!
Sen sprang jag in i tvättstugan med Elliot och slängde in tvätten i tumlaren medan Anton snyggade till sig lite och vi gick hem till Monica och Sverre... Vid halv 5 gick vi hem och jag gick raka vägen till tvättstugan och vek tvätten.
Det blev bara två maskiner tvättade där nere men så tvättade jag en maskin hemma när Anton var i skolan och en på kvällen. Så fyra maskiner... Nu står en maskin full med otvättade kläder som jag sätter igång imorgonbitti.

Har kollat nätet efter torktumlare nu ikväll, har hittat ett par som verkar intressanta...

Men nu ska jag dra mig.
Sov gott alla läsare!

Ikea

Sitter och kollar på Ikeas hemsida nu... Tror jag åker och shoppar redan i veckan... det står nog mellan:

Skubb för 79:- Jag kan hänga dem i badrummet...
Där emot förstår jag ej om det är 79:-st eller för alla tre... tror det är för alla...


Antonius 129:- inte lika billig men snygg, tar större plats och rymmer (lite för) mycket...


Jäll 39:- Skit billig, inte särskillt vacker men smidig...



Jag tror det får bli det översta men ska prata med Anton innan jag bastämmer nått... Fasen vad billigt det var, trodde de skulle kosta flera hundra styck...

:)

*suck* Jag avskyr vanliga blöjor! Elliot sitter för tillfället och försöker knäppa upp den blöjan han har på sig...  Nej up&go ska det vara... Men ibland är det smidigare att sätta på vanliga blöjor. Trodde det var en sån dag idag men han ålade runt som en orm och det var nästan omöjligt... Blir till att sätta på honom en up&go snart tror jag...

Idag har i alla fall Elliot ätit en fjärdedels burkgröt. Han tycker de är godare än pulvergröt. Men det känns bra att han får i sig någonting i alla fall...



De ringde förut från optikern. Mitt tredje par har kommit så jag ska nog traska ner på stan och hämta dem snart... Funderar även på att köpa regnkläder till Elliot så han kan gräva lite i sandlådan och krypa runt även om vädret inte är det bästa... Han måste ju komma ut ändå... Någon som har tips på bra men billiga regnkläder (eller vad det nu heter)?

Anton har hjärt och lungräddning med skolan idag och han trodde att han skulle sluta kl 12 men det var tydligen kl 13 så jag hoppas att ingen snor min tvättid... Vill få iordning här hemma och största problemet är nog att jag aldrig riktigt tar tag i tvätten... Ska nog önska mig tvättkorgar i födelsedags present med... Det blir mycket på listan och jag har ju redan fått glasögonen av mamma och pappa, men kanske kan man få ett litet presentkort på ikea från folk så kan jag köpa ett par själv... Dock vet jag inte vad de har för någonting på ikea, får kika innan jag önskar mig nått... Har nämligen bara en tvättkorg nu och den svämmar ju över direkt. Man vill ju inte direkt starta en maskin för ett ända rött plagg tex... Hur gör ni med tvätten? Har ni korgar för färg, temperatur, båda eller bara en till allt? Tycker det är så svårt att få plats i bara en, sen måste man slänga ut allt på golvet för att hotta alla mörka plagg eller liknande...  Tror att jag kommer ställa korgarna där Elliots säng står nu, i alla fall när han fått sitt eget rum, innan får de nog stå någonstans så de inte är ivägen för mycket bara...

Nej nu ska jag kolla nätet efter kläder och tvättkorgar!
Kram kram från mig och Elliot!

Årets första utomhusbad...


Elliot tar årets första dopp utomhus.


Nakenfis och solskyddsfaktor...






Han tyckte att det var så skönt! Årets än så länge varmaste dag. Termometern låg väl på runt 25 grader och vattnet var precis lagom varmt... Denna grabb älskar att bada...

Bilder

Just det, jag glömde ju att berätta förut... Vi var på BVC igår. Elliot skulle ju tagit en spruta men eftersom han var sjuk så fick vi en ny tid om tre veckor. Han vägde dock 10.050g och var 77,5 cm lång... Han har bara gått upp 90g på två månader så det ska vi kolla nästa gång också... Hoppas han gått upp mer då. Men det är ju inte konstigt om man minskar i vikt när man är sjuk. Vår BVC sköterska ska ha barn till sommaren också. Så kul för henne :) men det var troligtvis sista gången vi hade henne tyvärr... Håll tummarna för att vi kommer få en lika bra sköterska nästa gång!


Elliot och jag gick till lekparken härom dagen. Det var så himla varmt och härligt!


Leka i sandlådan är riktigt skoj tycker Elliot!


Mamma och son... Okej jag går med på att det inte är den finaste bilden
på Elliot men jag tyckte att jag fastnade på bild för ovanlighetens skull...


Min sjukling i soffan...


Snyggon glor på TV och skojjar med kameran...


Jag har köpt nya glajjor... Tre par men har bara hämtat två av dem... De första...


Och det andra paret...


Sjuklingen igen...


Tokiga familjen...


Ja, som sagt, tokiga familjen...


Sen försökte vi få till ett familjefoto... Detta blev det bästa, och det blev inte så jättebra haha


Ja, jag vet, jag är skit ful på bilden men ignorera mig och kolla på min fina son istället :)


Sötnulle!!


Såhär trött kan man bli när mamma lagar mat i köket... Försökte allt för att grabben skulle somna men ingenting gick. Satte honom i stolen och började laga mat, efter mindre en fem minuter sov han som en stock... Han fick dock fortsätta sömnen i sin egna säng...


Badbilder kommer sen....

Babbel babbel!

Nu har Elliot somnat för natten. Rutinerna har blivit lite rubbade sen han blev sjuk, sover mer och somnar senare på kvällen. Han somnade väl vid 21:30 ikväll ungefär.

Vid halv sex började jag med maten. Gjorde en sallad med getost och kyckling till det. Riktigt gott vill jag lova. Elliot fick lite sallad när jag stof och hackade och det gick ner, sen fick han lite majs och det var en stor succé! Fick bli att göra lite extra och han åt ganska mycket av det. Sen smakade han på lite kyckling med men han ville inte ha så mycket. Men det är riktigt skönt att han har ätit lite i alla fall.

Jag är så trött nu så det blir snart sängen för min del... Tror jag får för mycket friks luft eller nått för jag är ju ute så himla mycket nu. Imorgon vid 12 blir det i alla fall tvättstugan för min del. Tycker det är så jobbigt att tvätta i lägenheten för då måste allt hängas på tork, föredrar troktumlaren då det bara är att slänga in och så är det klart... Blir till att köpa en tummlare snart (vad jag stör mig på ordet, vet inte hur det stavas) eller så kanske jag får en av sambon i födelsedags present... Det skulle vara den bästa presenten kan jag lova! Det är nämligen bara jag i vår familj som tvättar ;)

Håller på ladda in bilder på datorn, blir nog några uppladdade snart kram kram!!

Åh vad det har varit full rulle här...

Jag har inte haft tid alls att sitta vid datorn och blogga, känner mig helt slut. Somnar tidigt på kvällen och orkar inte sitta vid datorn så mycket.

Elliot är sjuk också så jag kan inte bara gå och sätta mig för han vill verkligen ha uppmärksahet hela tiden.
Han har inte ätit på fem dagar tror jag. Det enda som går är att amma och äta majskrokar. Har fått i honom ett par skedar youghurt eller gröt om dagen men han vägrar allt... Festis, amning, lite rån och majskrokar är det ända som går ner. Det känns rätt så jobbigt men jag är väldigt glad att jag inte slutat amma helt ännu. Hade ju dragit ner på amningen till ca 1 gång per dag men nu är det i princip dygnet runt... Men huvudsaken är ju att Elliot får någonting i magen.

Anton ska jobba hela sommaren. Det blir helt suveränt! Han fick jobb på sin praktikplats. När han inte jobbar ska vi vara i Gränna i hans föräldrars husvagn. Åh vad jag längtar. Detta betyder ju att jag inte kommer kunna jobba i sommar då vi hade räknat med att Anton skulle vara pappaledig men då får väl jag vara det istället. Ska fortsätta söka jobb och så men kanske inte heltid utan bara extra. Antons och mina föräldrar kan nog ställa upp som barnvakt om vi måste jobba samtidigt någon dag...

:):):) jag är så glad idag!!!! Kram kram från mig! Ska försöka skriva oftare!!

RSS 2.0