Idag har vi varit på dagis!

Idag kl 13:30 gick vi till Elliots blivande dagis och fick träffa 2 av 4 dagispersonal.
Det känns verkligen jätte bra! Elliot stortrivdes med de andra barnen och började direkt leka med bilar tillsammans med en lite större kille. Vi pratade lite rutiner och fick kolla runt. Det var verkligen toppen.
Jag vet inte hur det brukar se ut på dagis men toan hade i alla fall en vanlig toalett som man kan stänga dörren till. Sen hade den ett litet rum utan dörr med en liten toalett och utanför det rummet var det ett litet handfat i barnhöjd och ett större handfat med en trappa upp till. Sen fanns det även ett skötbord.

Det fanns ett "dockrum" där de hade dockor, leksakskök och små möbler. Så fanns det ett bil/piratrum där de hade bilbanor och några sjörövarskepp. Idag hade de dessutom haft tema dag då de var pirater. Så barnen hade svart färg i ansiktet efter piratskägget de hade haft.

Den var det ett samlingsrum där det var stora färgglada prickar på golvet med barnens namn på där de satt och sjöng och sådär. I köket satt några barn och lekte med lera.

De hade pussel en bit upp så barnen inte skulle riva fram allt men nedanför hängde det lappar med bilder på pusslena och leksakerna på hyllan så barnen kan peka på vad de vill leka med...

Personalen var helt underbar. De var trevliga och dem älskade Elliot! Dessutom så anpassar de rutinerna efter barnen och inte barnen efter rutinerna. Fast de sa att efter ett tag så kommer barnen antagligen ta efter rutinerna och det tror jag med. Elliot kommer ju vilja leka med de andra barnen och inte sova på förmiddagen som han gör nu.

Sen så finns det ett busrum som barnen har tillgång till en dag i veckan (det är fem avdelningar på dagiset så alla har varsin dag) och där inne var det studtsmattor, kuddar, bollar och massa roliga leksaker.

Åh jag är så positiv till detta dagis! Vi är så glada att vi kommit in här! Det kunde inte bli bättre :)

Här kommer två bilder från den stora härliga gården!




Utanför stängslet till höger håller de på att göra en till gård som är lite mindre som barnen kan vara på när det är mindre personal ute och med lite andra aktiviteter än på resten av gården...


Jag längtar tills i höst då vi börjar inskolningen! Jag vet att Elliot kommer trivas som fisken i vattnet och det känndes så bra med detta dagis! Nu ska vi bara skicka in papper på vår ekonomi och tacka ja! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0