Målat köket...

Idag skulle jag följa Anton till skolan vid 13 men det blev stressigt så han gick själv. Någon minut senare traskade Elliot och jag ner på stan och köpte målarfärg till köket. Vi gick till församlingshemmet sen där vi sjöng och busade. Gick hem, lämnade av Elliot och sen gick jag till bilskolan för att gå på en riskutbildning. Det mesta vet man ju sen tidigare när man fått vara med på "don´t drink and drive" med skolan och även från teorin men det är nog väldigt bra att de utför en sådann utbildning som denna. Det började vid 16:30 och höll på till 20:00 och jag gäspade nästan hela tiden. Inte för att det var tråkigt utan för att jag sovit så dåligt de sista nätterna. När jag kom hem satte jag dock igång och började måla. Antingen är det klart nu eller så får det bli ett lager till imorgon.

Jag tror dock att det blir bra. Elliot och Anton ligger och sover på soffan. De är såå söta. :) Men ska straxt väcka Anton så vi kan lägga oss i sängen istället.

Godnatt godnatt...

Bilder


Elliot råkade peta sig i ögat i morse. Då blir man lite ledsen.


Jag önskar att denna bild hade blivit lite skarpare då jag tyckte den var så söt.


Mamma vill ha en puss!


På våffeldagen åt vi dessa goda...


Elliot tyckte det var jätte gott med våfflor.


Roligt hade vi också


Mammas fining


Man måste ju fota det coola mjölkpaketet. Släckte ni under earth hour? Det gjorde jag, men tände direkt för jag är mörkrädd och Anton var inte hemma... Jag vågade helt enkelt inte haha, vadå mespropp?


Gott med en smörkviv full med räkost...


En bild på gardinerna som jag sytt, färgen är dock inte riktigt rätt...


Stolsdynan jag sytt. Rätt färg här i alla fall... Nu är dock tyget slut så jag
måste köpa nytt för att kunna föra dynor till de andra stolarna med.



De nya skorna...


Igen


De andra nya skorna


Killarna leker med bilbanan på klapp och klang


Slut med bilder för idag!

Tack för besöket!

Blir inget kalas hos Elias imorgon...

Elias har blivit sjuk och ligger inne på akuten nu.
Vi tänker på dig gubben och håller tummarna för att du ska må bra snart igen!

Många kramar från Elliot och mig!

Städtips!

Jag vill bara dela med mig av mitt främsta städtips. Våtservetter!
Kan tänka mig att de flesta föräldrar redan har upptäckt hur lätt det är att få bort smuts med våtservetter.
Det gör ju dock att man funderar på vad det är för någonting som man tvättar sin bebis rumpa med, men Elliot har aldrig reagerat på de vi använder. Han har reagerat på något märke vi köpte en gång och efter det håller vi oss till samma eller liknande märken.

Jag har i alla fall storstädat i köket ikväll. Elliot har hjälpt mig lite... Han vaknade vid 22 tiden och vägrade att somna om så han fick leka med lite pantflaskor och äta banan i köket medan jag städade. Måste dock dammsuga där inne men kände att det var lite sent att slänga fram dammsugaren när klockan började närma sig tolv.

Nu sover i alla fall skrutten och det är dags för mig och Anton att knata i säng...

*gäääsp* Godnatt alla kära läsare!

Mor och far...

Idag har vi varit hos mina föräldrar och ätit pizza och planerat inför sälenresan.
Det ska bli riktigt roligt att åka dit.

Efter vi var hos dem så åkte jag och Anton till skopunkten och lämnade tillbaka mina skor som gått sönder plus att vi köpte tre par nya skor. Två par till mig och ett par till Elliot. Sen hämtade vi Elliot hos mamma och pappa (han sov när vi skulle åka och vi ville inte väcka honom) men så ville jag att Elliot skulle testa sina nya skor men de var för små så vi får åka tillbaka och byta någon dag. Köpte strl 20 men han har för tjocka fötter, på längden var de okej men han kom inte i dem pga tjockleken.

Vad har era barn för storlek på skor och hur gamla är de?

Har inte så mycket mer att skriva just nu men kan berätta att jag igår sydde en gardin och en stolsdyna, sen tog tyget slut haha... Lägger upp en bild sen.

Nu ska jag byta blajjan på Elliot och sätta på honom en pyjamas sen ska han och jag sätta oss i soffan och mysa framför "vårt bröllop i era händer". Jag blir så snyftig av det... Längtar tills vårt bröllop men vill ha lite mer pengar så man kan bjuda hela släkten och göra någonting riktigt fint av det :)

So long! Kramar Lynn

Grattis Linda!!

Grattis Linda till er lille Alejandro!
4520g och 54cm
090327 kl 11:48

Kan knappast vänta tills jag får träffa honom :)

Elliot börjar lära sig mer och mer...

Den senaste tiden händer det ju så mycket med Elliot.
För några veckor sedan upptäckte vi att han kan placera ringar på en sån där stapelleksak. Det gör han helt galant :)
Igår började han dessutom göra det jobbigt för mig att sitta vid datorn. Han trycker nämligen ut cd enheten hela tiden så man får sitta och trycka in den hela tiden. Men Anton sa att man kan justera så det bara går att öppna i från datorn istället för att trycka på knappen. Anton får fixa det för jag kan inte sånt. (Vad skulle man göra utan en karl i huset?)

Jag tror att Elliot säger "Hej" nu också. Men jag är inte helt säker. Det kan vara nej eller bara nått annat med... han kryper i alla fall runt och säger "eeej" hela tiden hihi :)

Snart går han helt själv också. Håller man bara i en hand så rusar han fram som blixten själv. men så fort man släpper så slänger han sig ner :) Han står även själv ibland. Men bara när han glömmer av sig själv. Han brukar stå mot soffan, släppa händerna och vinka eller klappa dem sen så lutar han sig inte längre. Härom dagen stod han även på golvet i badrummet 10-15 sekunder innan han förstod att han stod så då satte han sig ner.

Pottningen går inte så bra just nu, han känner inte för att sitta där på utan vill häldre leka runt på golvet naken. Fine with me! Han visar ju själv vad han vill och det gör mig så stolt. 

Fredag...

Idag ska jag till arbetsförmedlingen. Hoppas de kan hitta nått jobb till mig... Haha nej nu ska jag inte hoppas för mycket. Klart att de inte har. Ska träffa Anton på hans skola kl 12:40 då han slutar och ta en fika i cafeterian tills kl 13:00 då jag ska vara på mötet. Arbetsförmedlingen ligger nämligen i samma byggnad som cafeterian på hans skola gör. Hoppas att Emmy gör oss sällskap med.

Sen ska vi åka in till Linköping. Mamma ska få vara barnvakt till Elliot medans jag och Anton (och kanske en klasskompis till Anton) åker till tornby. Det är så jobbigt att konka Elliot och vagn i och ur bilen hela tiden, så kanske vi kan passa på att köpa födelsedagspresenter till honom också. Dessutom så vet jag ju hur mycket mamma saknar Elliot. De träffas ju nästan bara en gång i veckan så jag kännde att mamma och Elliot behöver nog lite gos de med. Elliot har i alla fall jätte roligt med henne. :)

Hoppas att vi hinner träffa pappa lite med också. Men jag tror inte vi stannar så länge tyvärr...

Fast på söndag ska vi dit och prata och planera till vår sälenresa. :) Kul!

Torsdag!

Idag lämnade jag av Elliot hos hans farfar kl 10:20 och sen skjutsade Anton mig till körskolan. Där satt jag och läste tills kl var 10:55 ungefär (hade tid kl 10:40 men hon har aldrig varit i tid innan heller så jag blev inte förvånad).

Efter körningen ringde jag min svärfar och han berättade att Elliot sov så jag traskade hem och satte mig på soffan och tog lite egentid. Jag hade nästan glömt vad det var ;)

Kl 12:30 gick jag hem till svärfar och gosade med min son och pratade med Sverre. Trevligt värre :)
Anton kom straxt efter och vi ungicks allesammans ett tag.
Vi gick hem men efter bara några timmar gick vi tillbaka då det ryktades om att det skulle bli våffelfika där.
Mums filibabba!

Nu är vi precis hemkomna. Det är skönt. Borde städa lite faktiskt, men orkar inte nu... Håller på med en önskelista till Elliot istället...

Kram på er!

Svar:

Anonym frågade om jag fortfarande ammar.

Då jag inte vet vem anonym är får jag helt enkelt svara här. Ja, jag ammar fortfarande.
Jag försöker dra ner på det nu men det får gå i Elliots takt.

Tack för inläggen

Har fått många gulliga inklägg idag! Tack för dem!

Nu ska jag gå och lägga mig och sova. Imorgon ska jag övningsköra kl 10:40 så Elliots farfar ska vara barnvakt en timme ungefär. Roligt för både Elliot och farfar :)

Godnatt sov gott!

Bilder

Laddade in lite bilder från mobilen nyss... Blev inte så skarpa bilder men ändå bilder...


Pojken med tungan



Ser ut som han är sminkad :)


Nyvaken och mys med mamma i myshörnan.


Charmtroll


Ammar


Ännu en bild på ett charmtroll


Potträning


Potträning


Men nu används ju blöjan igen... kanske på fel ände men det har ju nästan samma effekt.


Mammas charmör


Hjälpte mamma att baka kladdkaka. Det var roligt men framför allt gott att få äta smet efter.


På babysången förra måndagen blev Elliot trött.


Han fick sova på en matta medans vi mammor fikade.


Pojken med den böjbara tungan


Och vi avslutar med en gungbild.

Potträning, är det negativt?

Nu har jag fått två kommentarer om potträning där folk tycker att det är för tidigt med det.
Jag tycker bara det är lustigt. När ska man börja potträna sitt barn då?

Jag tvingar ju inte Elliot att gå på pottan. På morgonen innan jag byter blöjan tar vi av den gamla, han sätter sig på sin potta och jag sätter mig på toaletten. Vissa dagar sitter Elliot där jätte duktig, leker lite med en leksak och sådär, andra dagar reser han sig från pottan och kryper runt naken på golvet.

Det är ju inga tvång jag håller på med här utan jag erbjuder honom pottan redan nu så att han själv ska kunna välja när han vill bli pottvan. Det är inte så att jag planerar att "om 6 månader ska han vara blöjfri" där emot om han nu skulle vilja vara det på eget inetsiativ så är ju det jätte bra.

Barn kan bli blöjfria när som egentligen. Det finns många som använder sig av metoden EC som går ut på att man från att barnet är jätte litet (från nyfödd ålder och uppåt) letar efter signaler som barnet gör när det är kissnödigt och låter barnet kissa i en hink/handfat/på toaletten med föräldern och så vidare. Dessa barn klarar det ju uppenbarligen så varför ska inte min son få chansen att ens öva?

Jag tror chansen att Elliot blir blöjfri tidigare än andra barn finns men jag är inte säker på att han kommer bli det. Detta går som sagt i Elliots egen takt.

EcSwedens hemsida för er som är nyfikna!

Jobba

Nu ska jag åka in till Linköping och jobba. Blir mellan 17:40-22 tiden skulle jag tro... kanske blir längre...

Igår var vi på klädparty hemma hos Ferial och det var jätte trevligt.
Köpte en farfarströja och en tjocktröja med cool text på ryggen till Elliot. Det får bli födelsedagspresent.

Bilder


Finaste killarna. Tror denna bild var på Ginas födelsedag innan vi åkte till dem!
Fy mig som är så dålig på att ta kort och att lägga upp dem.


För ett par veckor sen när vi var på öppna förskolan i Linköping


Efter öppna förskolan gick Mario, Linda och vi till tornby.


Elliot hittade en gaffel som var god att tugga på idag.


Och så nu har vi lite kramkalas. Snart är det dags att sova!

Potträning

Elliot har börjat pottränas. Idag bajsade han i pottan :) Han är så duktig.

Sen reste han sig upp, ställde sig mot tvättunnan och kissade... Lyckades fånga upp lite i pottan i alla fall haha...

GangStar!

På Måndag ska jag och Gina hem till Ferial på GangStar träff eller vad man kan kalla det. Det kommer i alla fall bli riktigt roligt att få träffa henne igen, det var ett tag sedan :)





Jag mår inte alls bra just nu. Drabbades precis av illamående och magont... Det kom från ingenstans... Hoppas det försvinner snart i alla fall....

Just det....

Jag måste ju bara säga att jag har världens bästa pappa!
Han köpte en telefon till mig härom dagen.

Det blev en Nokia 6600 super snygg är den!!



Tack världens bästa pappa!!

Kär!

Idag känner jag mig helt kär i allt! Solen lyser och det är vår :) Kan knappast vänta tills Elliot har vaknat från sin tupplur så han kan äta och vi kan gå ut! Sen kl 14 ska vi på klapp och klang. Elliot tycker ju att det är så roligt med de lite större barnen. Hoppas att jag kan hitta några nya vänner också. Har ju bara varit där en gång innan och man pratade ju med lite folk men det är ju inte jätte lätt att komma in i konversationer med folk som redan känner varandra sedan tidigare.

Åh jag är så glad idag!! :) :) :)

Nej nu ska jag nog lägga mig i soffan igen och ta det lite lugnt innan jag ska iväg... Man behöver den lilla vilopausen när Elliot sover!

Imse vimse..

Elliot har lärt sig hela imse vimse spindel nu. Han gör alla rörelser, nästan alltid på rätt ställen. Där emot tycker han att det är lite jobbigt när spindeln klättrar upp för han vet inte riktigt hur man gör, han försöker dock...

Detta började han med den 15e mars så två dagar har han kunnat det.



Sova hela natten i egen säng

Elliot var så duktig i natt. Han sov hela natten i sin egen säng.
Han somnade i bilen när vi åkte hem från mamma och pappa igår (efter melodifestivalen) men vaknade när grannarna i trapphuset klappade honom på huvudet och informerade oss om hur söt han var :)

Efter en stund lyckades han somna om men vaknade snart av en mardröm och grät länge. Vid 01 tiden somnade han och vi la ner honom i sängen och han sov där ända fram till kl sju i morse. Då fick han ligga mellan mig och Anton o mysa en timme innan vi gick upp...

I vanliga fall somnar han vid åtta och vi lägger honom i sin säng. Så vaknar han ett par gånger på kvällen och vaknar en sista gång ungefär när vi lägger oss så han får sova med oss resten av natten...


Mjölkstockning

Blev inget inlägg skrivet igår. Satt inte vid datorn alls. Jag har nämligen fått mjölkstockning så jag låg hela dagen i soffan med värk och feber. Usch vad jobbigt det var, kunde ju inte ta hand om Elliot ordentligt för jag hade typ ingen koll på nått. Anton var bara i skolan två timmar och en av de timmarna sov Elliot så jag hade ju verkligen tur...

Idag har jag börjat få bukt på stockningen. Jag har pumpat och pumpat hela långa dagen (nästan) så nu är det bättre i alla fall. Har ingen feber men äter värktabletter då det gör så ont. Har dessutom ont i höfterna idag med... Men jag slipper ju febern i alla fall :)

So long!

Öroninflammation kanske?

Det verkar tyvärr inte bättre än att Elliot verkar ha fått öroninflammation. Han har ont i öronen så nu sitter jag och väntar på samtal från vc. De skulle ringa vid 8:30 men har inte ringt ännu.

Förkylningen är i princip bortblåst nu. Visst kommer det lite snor ur näsan men det gör det ju nästan aldrig. Så vi ska antagligen till klapp och klang idag. Tror inte att han smittar nogon med "förkylningen".

Elliot är ju lite kinkig så det blir skönt för honom att komma ut och leka med andra barn, han brukar bli gladare av det...

Nu ska vi gå och äta lite frukost... Skriver kanske sen...

Tisdag

Idag är Elliot sjuk... Trodde att han var på bättringsvägen men grät konstant mellan 10 tiden igårkväll tills ett tiden... Han har ont och har hosta, snorig och gränsen till feber så det blev ingen föräldrautbildning idag. Kommer nog inte gå dit nått mer heller. Känner mig inte så road av det längre. På torsdag blir det ingen öppen förskola heller för det orkar jag inte.

Imorgon där emot om Elliot mår bra ska vi på klapp och klang (småbarnssång) kl 14:00 i försmalingshemmet. Elliot börjar bli lite för stor för babysång nu känner jag. Han vill krypa omkring och leka med de andra barnen. Igår på babysången pratade vi med två mammor med barn på 13 månader, den ena familjen skulle på klapp och klang imorgon så vi kom överens om att vi följer med... Där är det tydligen både sång och instrument och sådär... Tror att Elliot kommer tycka det är roligare...

Idag ska jag övningskora... det ska nog gå bra :)

Rädd för allt period...

Elliot har kommit in i en period där han är rädd för nästan allt...
Man kan inte dammsuga för då är det gallskrik. Det kan gå om jag bär honom samtidigt eller om han är upptagen med någonting helt annat i sällskap med pappa i ett annat rum.

Igår när vi var hemma hos farmor och farfar hittade Elliot Fridas boll som han lekte med. Jag råkade göra så den pep och Elliot blev livrädd. Han satt och stirra på bollen resten av tiden vi var där, vågade inte komma i närheten av det och så började han gråta ibland.

Han är även rädd för Joy, men bara ibland. Helt utan förvarning när han ser henne ibland så börjar han skrika medans han ibland ropar katt och kryper fram till henne. Sötnosen då :)

Måndag

Det blir ingen fika på onsdag. Men idag ska jag i alla fall ner på baby öppet i Mjölby. Det kommer bli kul. Hoppas att My också kommer dit. :) Tänkte att jag följer Anton till skolan, går ner på stan och hämtar ut förlovningsringen (tror den är klar nu) och sen går till baby öppet.

Jag lämnade ju in min ring på förminskning i februari men när jag hämtade ut den var den fortfarande för liten så jag fick lämna in den igen så nu ska den förhoppningsvis vara lagom. Tror att det var i fredags eller nästa fredag som jag kan hämta ut den. Får kika på kvittot jag fick men orkar inte det nu.

I eftermiddag ska jag dessutom sätta mig och plugga teori. Inge kul att läsa men man måste ju... Hoppas att jag kan stänga in mig i vardagsrummet så Anton och Elliot sitter i datorrummet eller att de går hem till farmor och farfar ett tag så jag får lite tid för läsningen. Blir ju ganska svårt annars...

Nej nu ska jag och Anton kolla på första avsnittet på Prison break sässong 3 :)

Fika hemma hos mig...

Jag tänkte bjuda över mina kära väninnor på fika på Onsdag kl 12 hemma hos mig.
Ni får gärna höra av er om ni vill komma alla är så välkommna :)
Passar inte tiden så kan vi ändra på den!

Ha det bäst kram Lynn!


Hallå i stugan!

Nu sitter jag vid datorn och ska snart se på prison break med Anton. Elliot är fortfarande vaken men sitter och leker på golvet.
Han ät lite krasslig nu. Tror att det är tänderna som spökar. Han har feber, är snorig och är allmänt gnällig. Han börjar gråta så fort vi inte är i närheten och så fort han ser Joy (katten) som han egentligen är bästis med...

Maten står i ugnen, blir makaronipudding, någonting jag aldrig gjort tidigare men det blir nog bra hoppas jag...

Joy kasterades igår och det gick jätte bra, hon är pigg och glad och verkar helt oberörd av ingreppet. Tror jag är den som tycker det är jobbigast. :)


Fullspäckad dag!

Idag har jag haft saker att göra hela dagen.

Fick först en sovmorgon. Vaknade dock 15 minuter efter mina pojkar gått upp av att vår kisse kom och gosade  med mig på det sättet hon hela tiden gjorde när jag var gravid. Det var så mysigt så vi låg och gosade i en kvart innan jag traskade upp.

Satt vid datorn ett tag och tvättade sedan en maskin tvätt. Anton åkte till Emmy och pluggade och handlade på vägen hem.
Jag började med maten så fort han kom hem, det blev korv med stuvad blomkål. Nu blev du väl avundsjuk pappa? haha

Under tiden det stod på spisen bakade jag två limpor med jättegott bröd. Recept finns här!

Lite senare kom jag även på att jag ville baka bullar så nu har vi det också. Gjorde super stora bullar, hälften var kardemumma och den andra halvan var kanel... Blev jätte gott om jag får säga det själv. Finns det kanske någon som vill komma över på en liten fika i veckan?

Elliot vaknade för ungefär en timme sedan och ville inte somna om. Så nu sitter han här på golvet och dricker lite välling. Nyss läste jag två böcker för honom och så har vi busat massor...

Ha det bäst kramar Lynn!

RSS 2.0