Julafton, juldagen och annandag jul

Jag måste börja inlägget med att önska er alla god jul!

På julafton gick vi upp vid nio-tiden och började göra oss i ordning för att ge oss av till Elliots farmor och farfar.
När vi kommer dit hjälper vi till lite med julbordet och myser lite i soffan. Grinden är uppsatt nu också så Elliot inte ska kunna krypa nerför trappen.
Gästerna kom.
Antons mormor, syster, bror, hans ena moster, hennes man och deras son. Deras dotter kom inte då hon har en aldelles ny liten Olle där hemma på bara ett par dagar. Grattis grattis till lille fina Olle! Vi fick se bilder!
Vi åt god mat.
Jag brukar ju inte gilla julbord men detta var jätte gott!
Kalle Anka.
Fika
Gästerna gick och vi öppnade julklappar. (Just det, Elliot fick ju öppna paket lite tidigare också. Han fick en bok av Antons moster)

Elliot fick en stor hög med leksaker, kläder och annat kul. Bland annat en gåvagn, en fyrkantleksak, en nyckelknippa som låter, en mjukisdress, röd body och röda strumpor.

Anton och jag fick kläder, en ny plånbok, deo, skjorta, dvd-skivor, hudlotion (som jag använde i morse) och duschkräm, tofflor (som jag har på mig hela tiden) ett fotbad (som jag använde i morse), bestick och serveringsbestick, handdammsugare med mera. Jag har säkert glömt hälften nu men det är inte lätt när man är så bortskämda som vi är!

Juldagen!
Vi åkte till Elliots mormor och morfar för att äta god mat och dela ut julklappar.
Vi började med julklappsutdelningen så att barnen kunde ha någonting att roa sig med resten av dagen!
Sedan åt vi kalventrecote och fikade.
Vi åkte sedan med Gina och Martin hem till dem för att kika på deras hus.
Vi har ju inte varit där sedan innan de blev klara med renoveringen. De har det verkligen sååå fint!

I julklapp idag fick Elliot:
Leksaker i mängder, bla, pusselmatta, xylofon, bilar med gubbar till, gosedjur, mm.

Anton och jag fick:
Kalsonger, sidenpyjamas (som jag har på mig nu) ett kitt med duschkräm, peeling, hudlotion, ljus och tvättsvamp som jag använde när jag duschade nyss, en vinkaraff och pengar.

Har väl glömt en massa nu med. Men alla dessa julklappar har varit 100% bra! Jag är så nöjd med min jul! Den bästa på länge!

Annandag jul
Imorgon kl 9 bär det av till E6 i Jönköping för mellandagsreashopping tillsammans med Antons föräldrar. Vi har nämligen fått 500 kr var att handla för av dem :)


Åh vilken underbar jul!
Godnatt, god jul och god fortsättning!

Krypa!

Elliot har lärt sig att krypa idag!
8 månader och en dag gammal.
Vi är så stolta!
Det går så fort. Det känns inte som om man har någon koll. Måste kolla honom hela tiden.

Kan fortfarande inte föra över mina bilder till datorn men jag bjuder på en bild då han var nyfödd.



Hur gamla var era barn när de började krypa?

Jultomtar på BVC

Igårkväll började jag skriva ett inlägg. Det blev ganska långt och jag missade att posta. Det blir i alla fall en kortis här.

Vi babysimmade ju i måndags och Elliot hade super skoj (fast inte lika roligt som jag). Han klängde fast vid mig som en liten apa så jag lät honom hänga runt min hals så han fick hålla sig uppe själv :) Sötnosen! När vi hade badat klart (och Mattias hade tagit massa fina kort på barnen) så gick vi och bytte om på barnen och lämnade sedan av dem med Mattias som satt och väntade utanför. Så jag och Elin gick in och duschade extra länge och babblade massor massor massor!

Tyvärr hittar jag inte kamerasladden så jag kan inte lägga in några bilder. Det finns dock på deras blogg (reklam ;) ) http://elinomattias.blogg.se

Straxt före 7 fick jag ett sms utav Emmy som väckte mig. Hon ville ta en promenad med Elliot vid nio tiden men då ska ju han och jag till Linkan pinkan. Så jag var tvungen att avböja och gick upp 15 minuter senare när jag inte kunde somna om. Sminkade mig och åt frukost. Trodde att jag skulle bahöva mer tid än vad det tog. *suck* Så nu sitter jag här, klar för att äta tomtegröt på öppna förskolan med Elliot och alla våra vänner. Elliot sover fortfarande men vi ska inte med tåget förän kl 8:48 så vi har tid på oss...

Vi var på vårt nya bvc i tisdags. Det var super-duper-mega-underbart bra! Vi satt och babblade i 45 minuter! Inte som det var i skäggetorp alltså. In, väga, mäta, ut. Ungefär. Då måste man nästan avbryta för att få se kurvan vilket de visade upp här utan att jag var tvungen att fråga. De gav mig brochyrer om barnsäkerhet, en planch om giftiga och ogiftiga saker de kan förtära och vad man gör om de får i sig någonting sådant. Jag fick tips på mattider och sådär vilket stämde bra med det vi redan äter :) Så sa hon att hon följer med mig till den öppna verksamheten här i stan när det börjar igen. Jag behöver bara ringa henne så går vi dit tillsammans :)

Jag trivs verkligen här :):)

Fast jag ska nog ändå gå och klä Fjottilott. Han ska vara tomte idag. och efter vi har varit på öppna förskolan ska vi träffa Sandra och gå på Ikano. :) Vi ses och hörs!

Babysim

*Dunk dunk dunk* Elliot ligger och sparkar i väggen och drar i lite sladdar sötnosen.

Idag ska han och jag på babysim med Elin Matias och Ella. Det blir skoj! Elliot älskar ju att bada och nu ka han få bada med en kompis med :) Kul!!


Sent!

Klockan är för mycket för mig. Måste sova nu.

Ikväll har Anton och jag ätit kyckling, ris och café de paris sås. och så åt vi fetaost och chilifrukt till förrätt :)
Vi har även kollat på två filmer; Flightplan och Beck. Skitbra båda två!!

Nej nu ska jag sova! Godnatt!

Åka långt!

Idag ska vi åka till Antons farmor i Mariestad. Det känns som om det kommer finnas risk för att det blir en jobbig resa då Elliot inte gillar att åka bil. Men det ska nog gå bra. Vi får ta några pauser. Nu är jag nästan klar att åka. Ska bara byta tröja och borsta håret och tänderna. Anton och Elliot ligger kvar i sängen. Ska väcka Elliot nu så han får amma lite innan vi åker. Anton är redan vaken men ligger och drar sig. :) Vi åker runt 07:30.

Det ska bli kul. Elliot har aldrig träffat henne och jag har bara gjort det en gång.
*gäsp* Usch för att gå upp såhär tidigt! Man har ganska tur som har en grabb som brukar sova till 9-10 om dagarna :)

Krogen var skoj!

Vi åt på Harrys och sedan blev det en drink. Vi var ute till kl 23 och hade super kul!

Elliot har skött sig jätte bra men han kan väl för guds skull bli trött snart. Han sitter nu på golvet här brevid och låter och vill absolut inte sova.

Jag är trött och vill sova!!!!! Hoppas Elliot går med på det snart... Natti natti och ha en toppendag imorgon!

(Tack tjejer för den underbara kvällen)


Krogen ikväll då!

Ikväll ska jag, Linda, Erika och Josefine ut på krogen. Först blir det en munsbit sen blir det någonting gottigt att dricka :)

Det blir tredje gången jag lämnar Elliot över en kväll. Första gången var det när jag skulle på ett klädparty och Elliot stannade med Anton. Då var jag borta i ca 2-3 timmar skulle jag tro. Andra gången var när mamma, jag och Gina skulle på bio. Vi skulle se Mamma Mia och då var Elliot med Anton, pappa och Martin. Ikväll skulle Anton vara med Elliot men han ska jobba. Han jobbar ju hemmifrån lite då och då men är Elliot krånglig så blir det ju inte så kul för Anton så då ställer mina kära föräldrar upp istället. Det blir bäst så eftersom jag ska till Öppna förskolan med Elliot imorgon bitti och istället för att krångla med tåget då så sover jag hos mamma och pappa med Elliot inatt och antingen tigger skjuts eller tar bussen. :)

Det ska bli så kul att gå ut ikväll. Och det är väldigt skönt att ha Elliot 15 minuter ifrån mig. Det känns som en trygghet då jag bara kan gå hem om han blir ledsen.

Som ni som känner mig vet så tar ju inte Elliot flaska och vägrar välling och han ska alltid somna ammandes. Ja då är ju frågan hur det kommer gå när jag inte är hemma. Fast det är ju inte värre än att Elliot är vaken lite längre ikväll. Jag kommer antagigen hem innan 12 i alla fall och han äter ju barnmat och frukt och gröt osv. Så det borde inte vara några problem. Ska i alla fall ge mig ut och köpa välling till honom som de får testa att ge. Kanske funkar om inte jag är med.

Jag tror Elliot kommer få så roligt hos sin mormor och morfar :)




Igår var Anton, jag och Elliot hemma hos Emmy och hennes kille. Eller hemma hos Emmy och hennes kille kom förbi. Fast de bor ju nästan ihop :) Hon har fått det så julfint! Vi åt bullar och drack glögg. Mumma!

Jaja nu ska jag leta kläder inför kvällen.

Oj då!

Jag fick ett inlägg från anonym om att jag stavat fel på Cancer. Dt ber jag om ursäkt för och även för blivande inlägg med stavfel. ror att det kan bli endel då jag har svårt för stavning och läsning. Hoppas att ni inte ska störa er allt för mycket på mina stavfel.

Emmy var här under sin rast idag. Hon bjöd även hem oss till henne ikväll på glögg. Ska bli mums! Så ska vi hämta ut en grej så vi kan koppla in vår hemtelefon. Yay!

Dator med canser

Igår skulle vi koppla in min dator. Det visade sig att den hade fått canser och Det tog låååång tid innan Anton lyckades föra över alla bilder från min hårddisk till den externa. Tack älskling för att du lyckades! Du är underbar! Han satt uppe till kl 4 i natt och fixade med min dator. Först förde han över bilderna sedan raderade han hela min dators existens typ och nu har jag en helt ny fräch dator typ... Dock inga bilder på den hihi...

Elliot sitter på golvet och äter leksak. Han säger Mamma och Pappa nu. Jag är så stolt över min duktiga son! Han kryper nästan nu. Han kan ta två krypsteg, sen blir det krångligt tycker han. Men han kan ta sig fram på rumpan. Väldigt långsamt men han tar sig dit han vill.

Jag hängde lite tvätt förut och när jag var och lämnade det ihopvikta i sovrummet hade Elliot dragit för duschdrapperiet hihi.

Nu ska jag gosa med världens finaste kille. Kram!

Ensam hemma!

Ja det är just det jag är. Ensam hemma. Elliot och Anton är hos farmor och farfar. Jag spenderar tiden med att städa lite, tvätta och att bara sitta och ta det lugnt!
Jag måste säga att det känns lustigt att inte ha någon att passa upp på.

Nu ska jag gå och dammsuga i vardagsrummet och köket. Elliot åt nämnligen rån på v-golvet förut och nu är det smulor på hela golvet.

Ha det bäst!

Räkfrossa!

Elin skrev:
Hej. Känner mej hemsk som har en sån busig dotter som knuffar o slår o har sej, hoppas ni har överlevt? ;-) Kram

Hihi Det är ingen fara :) Hon är så söt att man inte kan annat än le. Och jag överdriver kanske en aning när jag skrev att jag ser misshandlad ut hihi. Fast jag upptäckte förut att jag har en massa blåmärken på benen hihi. Jag har jätte lätt att få det...


Idag har jag bakat! Lussekatter och några lustiga kakor som inte alls blev goda... Men men...

Så åt vi räkor hos svärmor och svärfar förut. Gu så gott! Nu ska jag gå och lägga mig. Såg på en Wallanderfilm precis och nu är den slut. Natti natti!

Godmorgon!

Snön ligger kvar på marken här i Mjölby. Hur har ni det i Linköping? Igår var det i alla fall inte någon snö alls i Linkan om man jämför med här.
Vi var ju på Öppna förskolan igår och gjorde hand avtryck. Vi får se hur det blev för det hade ju inte torkat när vi skulle hem. Så jag antar att vi får det nästa gång vi åker dit.
Lindas dotter Thilia hade feber så de kunde tyvärr inte komma. Men de får göra handavtryck en annan gång. Det tycker jag är riktigt snällt av dem.

Efter förskolan gick Elliot och jag med Elin och Ella hem. Där var också Mattias och vi hade jätte skoj och pratade i X-antal timmar vi tre medans Ella misshandlade Elliot och mig. Hon puttade Elliot, ryckte i honom och slog honom. Mig klöste hon på näsbenet. Dessutom har jag fått sår efter finnar som Elliot rivit till på så jag ser helt misshandlad ut haha...

Vi stannade hos Elin Mattias och Ella fram till kl 19 på kvällen. De bjöd på mat och fika! Tack så mycket! Det var v'älbehövligt efter enbart en banan till frukost. Idag blir det nog två bananer ;)

Nejdå. Vi ska allt äta mackor med skinka och mjukost på idag. Var och handlade med mamma igårkväll så slutade mitt kort att fungera. Det var inte slut med pengar men det är ju ett sånt där jävla mastro som ska ha direktkontakt med banken och krånglar det så går det ej att använda. Så mamma fick bli 300 kr fattigare och betala min mat. Tack mamma!

Idag vet jag inte vad vi ska göra. ingenting planerat i alla fall... Packa upp lite och ha en mysig dag med min familj. Så sa Anton någonting om att kanske äta räkor hos Elliots farmor och farfar. Tror vi siktar in oss på det för jag älskar räkor!


Bilder från gårdagen kommer när jag har tid, lust och energi för att lagga in bilderna... Kram!

Nu måste jag skynda mig!

Ska klä på Elliot och ut till bilen nu.
Monica är utanför 07:15 så jag bör raska på nu.
Det blev en banan till frukost. Hade ingen frukost hemma. *suck*

Fan vilken rolig dag det kommer bli idag! Ha det bäst!

Nästan klart!

Ja alla tapeter i köket är rivna nu. Har lagt ett lager spackel på väggen nu och så ska vi väl köpa färg/tapet snart. Vi har inte riktigt bestämt hur det ska bli. Men köksbord och stolar har kommit upp nu i alla fall. Sovrummet är näst intill klart. Ska måla lite lite med en minipensel vid tak och väggslut så det blir jämnare kanter. Tejpen drog ju bort massor med färg tyvärr.
Vardagsrummet är också nästan klart. Möblerna står där de ska, eluttag är flyttade (tack Sverre och Erik för hjälpen) och nu ska vi bara pestämma oss för om fåtöljerna ska vara vid soffan eller i ett helt annat hörn av rummet med ett litet glasbort till...
I datorrummet är Antons dator fixad och ett skåp och en bokhylla är nu uppsatta. Mitt datorbord är kvar i skäggetorp så jag får klara mig utan det ett par dagar...

Elliot håller på försöka lära sig att krypa nu. Han är så duktig. Han sitter upp och sträcker sig frammåt så att han nästan kommer i krypläge. Bara ena benet som inte riktigt vill lägga sig i krypläget. Han är så duktig vår fina lilla grabb och han kommer nog börja krypa vilken dag som helst. Är nästan säker på att han kan krypa på julafton i alla fall...

Imorgon ska Elliot och jag åka till Skäggetorp med Monica på morgonen. Hon jobbar ju där så ska vi packa lite och sedan gå till öppna förskolan. Efter det ska vi hem till Elin och Ella. Tror även att Linda och Thilia ska dit. Det blir mysigt och jag tror att de kommer bjuda på lussekatter. Tydligen skulle de baka det idag. MUMS!

Nu blir det straxt sängen för min del. Natti natti så skriver jag en rad i morgon.

Nyinflyttade!

Ja nu är vi nyinflyttade och har alltså blivit Mjölbybor. Det känns underbart!!
Nu har vi sovit vår första natt här och alla tre sov som stockar!

Idag kom Emmy förbi på lite kaffe och sen följde vi henne till skolan. Efter det gick Anton och jag med Elliot på stan och köpte lite kattmat eftersom vi glömde det i skägget. Så igår och idag har hon ätit köttbullar och hundmat. Mums tyckte hon i allaa fall att det var. Lite skildnad på priser på olika kattmat. Ger ju alltid henne Royal Kanin som kostar  219kr för 2 kilo, nu köpte vi Eldorados som kostar 23 kr för två kilo... Det är ganska så stor skildnad på pris.

Nu har Anton åkt till skolan och jag sitter här med en nyduschad pojke i knät och myser.

Vi har fått låna bärbart bredband av Antons föräldrar. Tack! För vad skulle jag göra utan internet? haha

Nu ska jag och Elliot lägga oss och mysa en stund kram hej!

RSS 2.0